Almanya'da gündem: Okullarda tek tip kıyafet

Almanya'da gündem: Okullarda tek tip kıyafet
Federal Ebeveyn Konseyi okullardaki kıyafet kurallarıyla ilgili yeni bir öneride bulundu.

Federal Ebeveyn Konseyi , Alman okullarında kıyafet kurallarının getirilmesi lehinde konuştu.

Okullarda kıyafet kuralları lehinde konuşan Federal Ebeveyn Konseyi'nin önerdiği şey uygun giyinmeyen öğrencilerinokula alınmaması yönünde oldu. Örgütün başkanı Christiane Gotte,verdiği demeçte, "Okulların kıyafet kuralları konusunda fikir birliğine varmalarını öneriyoruz." dedi.

Bu tartışmalara sebep çoğunlukla "uygunsuz, bol, yırtık veya açık kıyafetler" ile ilgili. Gotte, özellikle annelerin çocuklarıyla sabah tartışmalarından kaçınmak için kıyafet kurallarında avantaj gördüklerini söyledi. Aynı zamanda Federal Ebeveyn Konseyi başkanı, okullardaki genel kıyafet kuralının federal sistemde pek uygulanamayacağını kabul etti.

Öğretmenler Derneği ve VBE okul üniformalarına karşı

Alman Öğretmenler Birliği sabit kuralları reddediyor. Dernek başkanı Stefan Duell Funke gazetelerine verdiği demeçte, "Tarihimiz nedeniyle biz Almanya'da özgürlük, kendi kaderini tayin etme ve olgunluk konusunda farklı bir yaklaşıma sahibiz. Bir tişörtün ne kadar uzun olabileceğini tanımlayan bir formül bulmak pek mümkün değil." Giyimin daha gündelik olması ve artık o kadar resmi olmaması "bir bütün olarak toplumda bir trend". Ama şu da açık: "Okul bir plaj değil, bir kulüp değil."Eğitim ve Yetiştirme Derneği (VBE), Dernek Başkan Yardımcısı Tomi Neckov'un söylediği gibi, okul üniformalarını ve standart kıyafetleri ebeveynlerin ve çocukların kendi kaderini tayin etme hakkına müdahale olarak görüyor. Üstelik tek tip giyinmek sosyal adaletsizliği engellemez. Ayrıca, mali açıdan zayıf olan hanelerin satın alma konusunda ilave bir yük altına girmemesi gerekiyor.