Almanya'da göçmenleri zorla çalıştıran çeteye operasyon

Almanya'da göçmenleri zorla çalıştıran çeteye operasyon

Berlin ve Brandenburg’da, Hint vatandaşlarını aşçı olarak zorla çalıştırmakla suçlanan bir çeteye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Çete'nin Hindistan'dan kaçak bir şekilde getirdiği insanların kimliklerine el koyarak, çalışmaya zorluyordu.

Berlin ve Brandenburg’da, Hint vatandaşlarını aşçı olarak zorla çalıştırmakla suçlanan bir çeteye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Polis, savcılık ve gümrük yetkililerinin bugün öyle saatlerinde yaptığı açıklamaya göre dokuz şüpheli çoğunlukla Hindistan’dan insanları Almanya’ya getirip restoranlarda aşçı olarak çalışmaya zorlayan bir suç örgütünün üyesi olduğu iddia ediliyor.

KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRIYORLARDI

Çarşamba günü gerçekleştirilen baskında, 380’den fazla memurun katılımıyla 20’den fazla mağdur tespit edildi. 36 ile 66 yaşları arasındaki şüphelilerin, mağdurların kimlik belgelerini alarak onları Haziran 2021’den bu yana günde 13 saate kadar restoran mutfaklarında çalıştırdıkları iddia ediliyor. Müfettişlerin belirlediği ücretler yasal asgari ücretin çok altında, yüzde 75 oranında düşük bulundu.

BODRUM KATINDA YAŞIYORLARDI

Mağdurların, şüpheliler tarafından sağlanan aşırı kalabalık konaklama yerlerinde hatta bazı durumlarda restoranların bodrum katlarında barındırıldığı belirtiliyor. Toplam 22 mülkü kapsayan aramalarda, zorla çalıştırılan işçilere ait çok sayıda kimlik belgesi, nakit para, altın takılar, dijital veri taşıyıcıları ve iş belgelerine el konuldu.

Herhangi bir tutuklama yapıldığına dair bilgi verilmedi, ancak ele geçirilen kanıtların analizi ve soruşturmanın devamı için bir polis ve gümrük grubu görevlendirildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT