Almanya'da geleneksel "5. Mevsim" karnaval sezonu başladı

Almanya'da geleneksel "5. Mevsim" karnaval sezonu başladı

Ülkede her yıl geleneksel olarak 11 Kasım'da yerel saatle 11.11'de başlayan karnaval sezonunda Köln, Düsseldorf ve Mainz şehirleri başta olmak üzere, birçok büyük kentte çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu yılki etkinliğe katılanlar, "5. Mevsim" karnaval sezonunun en renkli yaşandığı şehirlerden Köln'de hep bir ağızdan 11'den geriye sayarak karnaval sezonunu başlattı.

Tarihi Köln Katedrali çevresi, Heumarkt Meydanı ve Zülpicher Caddesi'nde birbirinden renkli ve ilginç kıyafetler giyen katılımcılar, müzikler eşliğinde dans ederek karnavalı kutladı.

Karnaval kutlamalarının yapıldığı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılırken, karnaval süresince şehir merkezine büyük araç ve kamyonetler güvenlik gerekçesiyle alınmadı.

Karnaval sezonu

Karnaval, özellikle Ren Havzası çevresinde yaşayan Katolik kesime özgü bir gelenek olarak biliniyor. Almanya'da 11 Kasım 2022'de başlayan karnaval dönemi, 20 Şubat 2023'de "Rosenmontag" (Gül Pazartesi) adı verilen büyük karnaval geçidiyle doruk noktasına ulaşacak ve 22 Şubat 2023'de "Aschermittwoch" (Kül Çarşambası) adı verilen gün sona erecek.

Karnavalın ardından "Fastenzeit" denilen ve 40 gün süren, Hristiyanların et ve et ürünlerini tüketmediği "oruç" dönemine girilecek.

Fotoğraf: Ansgar Scheffold - Unsplash

HABERE YORUM KAT