Almanya'da flört programı kullanan erkek çetesi yakalandı: Randevu ayarlayıp kurbanlarını zorla soydular
Bir grup suçlunun, bir flört platformu aracılığıyla aylar boyunca başka erkeklerle buluşmalar organize ettiği ve daha sonra Darmstadt'ta sözde randevular sırasında onları soyduğu söyleniyor.
Darmstadt polisi ve savcılığından yapılan açıklamaya göre, Çarşamba günü Darmstadt, Büttelborn (Groß-Gerau) ve Erfurt'ta (Thüringen) 11 dairede yapılan aramalarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Yaşları 17 ile 19 arasında değişen erkeklerden beşi gözaltında tutuldu.
Darmstadt'ta toplantı düzenlendi
Müfettişlere göre, bu kişilerin Ekim 2023'ten bu yana Darmstadt orman kolonisi bölgesinde sekiz soygundan sorumlu oldukları söyleniyor. Kurbanlarını bıçak ya da tabancayla tehdit ettikleri ve böylece para, banka kartı ya da akıllı telefonlarını vermeye zorladıkları söyleniyor.
Polis ve savcılık Çarşamba sabahı yapılan aramalarda özel kuvvetlerin, polis köpeklerinin ve sivil dedektiflerin görev aldığını duyurdu. Açıklamaya göre, “alarm silahları, on binlerce Euro nakit para, yüzlerce gram esrar ve çok sayıda cep telefonu” ele geçirildi.
“Sahte polis memuru” olarak dolandırıldıkları da iddia ediliyor
Soruşturmalar, bu kişilerin soygunların yanı sıra uyuşturucu suçları ve “sahte polis” dolandırıcılığı da dahil olmak üzere başka suçlardan da sorumlu olabileceklerini ortaya çıkardı.
Polis ve savcılığa göre, şu anda gözaltında tutulan 5 kişi hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı. Şüphelilerden 17 ve 18 yaşlarındaki ikisi hakkındaki tutuklama kararları ise askıya alındı.
ARTI49