Almanya’yı Nadia vurdu!

Almanya’yı Nadia vurdu!

Kuzey Almanya’daki “Nadia” fırtınası demiryolunu ve trafiği ciddi şekilde kısıtladı. Yetkililer Kuzey ve Baltık Denizlerinden gelebilecek fırtınalar konusunda uyarıyor.

Dün öğleden sonra başta Hamburg olmak üzere Kuzey Almanya’da hissedilen şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Batıdan esen ve "Nadia" adı verilen şiddetli fırtınanın hızı saatte 130 kilometreye kadar ulaştı. Hava ve kara trafiğini de olumsuz etkiyen rüzgar, akşam saatlerinde şiddetini arttırarak kuzeybatıya doğru ilerledi.

UÇAKLAR KÖLN VE HANNOVER'E YÖNLENDİRİLDİ

Rüzgarın hızı Baltık Denizi kıyılarında ve Danimarka sınırında saatte 110 kilometre olarak kaydedilirken, Hamburg Havalimanı’na inemeyen uçaklar olumsuz hava şartları nedeniyle Köln ve Hannover’e yönlendirildi.

“Nadia” fırtınası Almanya genelinde çok sayıda itfaiyenin görev başında seferber olmasına sebep oldu. Özellikle Kuzey Almanya’da çok sayıda tren seferi fırtınadan etkilendi. Brandenburg’da bir kişi öldü. Saksonya’da fırtına etkisiyle devrilen pek çok ağaç trafiğin engellenmesine sebep oldu.

“Nadia”, Cumartesi günü ve Pazar sabahı kasırga rüzgarları ile Kuzey Almanya’ya bir fırtına dalgası getirdi. Pazar günü Federal Denizcilik Dairesi, Kuzey Alman Denizi kıyıları için şiddetli fırtına için bir kez daha uyardı. Birçok feribot seferi iptal edildi.

1-001.jpg

Polis ve itfaiye ekipleri fırtına dolayısıyla seferber oldular. Pazar sabahı erken saatlerinde Hamburg’da yaklaşık 300 fırtına operasyonu yapıldı. St. Pauli bölgesindeki balık pazarı şiddetli fırtına etkisiyle sular altında kaldı.

2-001.jpg

Hamburg ve Kuzey Denizi’nde hasarlı gemiler

Hamburg limanında bir gemi köprü altına sıkıştı. İlk bilgilere göre kazada herhangi bir yaralanan olmadı. Kazanın nedeni hala belirsiz. Kuzey Denizi’nde fırtınadan etkilenen bir yük gemisi Doğu Frizce kıyılarında saatlerce sürüklendi.

3-001.jpg

Demiryolu trafiğinde büyük problemler

Fırtına etkisiyle devrilen ağaçlar ve hatlarda oluşan hasarlar nedeniyle demiryolu trafiğinde büyük aksamalar yaşandı. Deutsche Bahn, Hamburg, Schleswig-Holstein, Aşağı Saksonya, Mecklenburg-Batı Pomeranya ve Bremen'de uzun mesafeli trafik geçici olarak durduruldu. Bölgesel ulaşımda da iptaller ve gecikmeler yaşandı.
Brandenburg’da reklam panosunun devrilmesi sonucu ağır yaralanan vatandaş hayatını kaybetti. Berlin itfaiyesi sabah saatlerinde olağanüstü hâl ilan etti ve vatandaşlardan evde kalmalarını istedi.

Saksonya’da yollar trafiğe kapatıldı

Sakson İsviçre'de, Ore Dağları'nda ve Orta Saksonya'da yollar devrilen ağaçlar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Birçok bölgede devrilen ağaçlar demiryolu trafiğine engel oldu. Leipzig’de bir evin duvarı yıkıldı. Dresden’de tramvayın üst hattına bir çam ağacı düştü. Eyalet başkentinde ise trafik levhaları ve reklam panoları fırtına etkisiyle havaya uçtu. Pazar gecesi 16 yerde geçici olarak elektrik yoktu. Hasarlı borular Harz'da birkaç Orman Yangınına neden oldu. 

Yetkililer uyarıyor

Uzmanlar fırtına riskine karşı vatandaşları hala uyarıyor. Alman meteoroloji servisi fırtınanın etkisinin Pazar sabahına kadar sürmesini bekliyor. Meteoroloji servisinin verilerine göre, Pazar günü sabah ve öğleden sonra Alman Kuzey Denizi kıyılarında 2 metre, Batı ve Elbe bölgelerinde ise 2,5 metre sel meydana gelmesi bekleniyor.

Haber: Tuğba Ünal
 

HABERE YORUM KAT