Almanya’da en çok sevilen politikacılar: Habeck diplerde...

Almanya’da en çok sevilen politikacılar: Habeck diplerde...

Almanya'da INSA tarafından yapılan bir ankete göre Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck popülarite kaybetti.

Almanya'da sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin güçlenmeye devam ettiği bir dönemde, eleştirilerin hedefi haline gelen Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ise popülarite kaybetti.

INSA tarafından yapılan en son kamuoyu yoklamasına göre, Almanya'da bu hafta sonu genel seçim olsa CDU/CSU yüzde 28, SPD yüzde 21, AfD yüzde 17, Yeşiller yüzde 14, FDP yüzde 8 ve Sol Parti yüzde 5 oy alacak. Yaz aylarında bir süre 'en güçlü parti' konumuna yükselen Yeşiller, son dönemde 3. sırayı AfD'ye kaptırdı. AfD'ye olan destek, kamuoyu yoklamalarında sistemli bir şekilde artmasıyla Almanya'da sağduyulu çevreleri tedirgin etmeye başladı. Bu verilere göre, SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan koalisyon hükümeti çoğunluğu kaybediyor. Bu durumda ya 'Jamaika Koalisyonu'nun yolu açılıyor ya da daha önceki yıllarda olduğu gibi CDU/CSU ile SPD 'büyük koalisyonu' oluşturuyor.

Almanya'da en çok sevilen politikacılar

Almanya'da en çok sevilen politikacılar’ sıralamasında SPD'li Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius ilk sıraya yerleşirken, Yeşillerli Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck'e destek düşüş gösterdi.

Baerbock, 2021 ve 2022 yıllarında uzun süre ilk sıralarda yer almasına rağmen, 11. sıraya geriledi. Habeck ise yeni konutlarda yenilenebilir enerji tüketimine yönelik ısrarından dolayı eleştiriler almış ve görevinden istifa eden müsteşarının akraba ve yakınlarını bakanlıkta işe yerleştirdiği suçlamalarına maruz kaldı, bu nedenle 17. sıraya düştü Yeşiller'den sadece Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, ilk 10'da yer alabildi ve 7. sırada yer aldı.

CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder 2. sıraya, CDU'lu Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) Başbakanı Hendrick Wüst 3. sıraya, SPD Genel Başkanı Lars Klingbeil 4. sıraya, SPD'li Başbakan Olaf Scholz 5. sıraya ve Sol Parti'li Sahra Wagenknecht 6. sıraya yerleşmiştir. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz 8. sıraya, Federal Maliye Bakanı Christian Lindner 9. sıraya ve SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert 19. sıraya yer aldı.

HABERE YORUM KAT