Almanya'da denizde yüzen öğretmeni "deniz vampiri" ısırdı

Almanya'da denizde yüzen öğretmeni "deniz vampiri" ısırdı

Bir yüzücü Baltık Denizi'nde alışılmadık ve tatsız bir olayla karşılaştı. Schleswig Holstein'da bir öğretmen "deniz vampiri" olarak bilinene bir lamprey tarafından saldırıya uğradı.

Baltık Denizi’nde ender rastlanan ve ürkütücü bir olay yaşandı. Schleswig Holstein’daki Großenbrode bölgesinden bir öğretmen denizde yüzerken beklenmedik bir saldırıya maruz kaldı. Dört derece soğukluğundaki denizde yüzdükten sonra öğretmenin bacağında dairesel ve kanlı yaralar fark edildi.

Bu yaraların, nadiren insanlarla temas eden ve “denizin vampirleri” olarak bilinen lampreyler tarafından yapılmış olabileceği düşünülüyor.

NESLİ TÜKENMEK ÜZERE

Lampreyler, yılanbalığına benzeyen, çeneleri olmayan ve keskin dişleriyle bilinen neredeyse tarih öncesinden kalma canlılardır. Balık derisiyle beslenen bu parazitler, nesli tehlike altında olan ve koruma altına alınmış türler arasında yer alıyor. Lampreylerin adı, göze benzeyen vücut parçalarından gelmekte olup, bu canlılar genellikle balıkların üzerine yapışarak beslendikleri belirtiliyor

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum