Almanya'da çalışan emekli sayısında artış

Almanya'da çalışan emekli sayısında artış

Almanya'da 1 milyon 123 bin kişi, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ediyor.

Almanya'da 1 milyon 123 bin kişi, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ediyor.

Alman Yazı İşleri Ağı (RND) adlı oluşuma bağlı gazetelerin, Çalışma Bakanlığı'nın Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıta dayandırdığı haberde, Almanya'da çalışmakta olan 1 milyon 123 bin kişinin emeklilik yaşını geçerek, 67 yaş ve üzerinde olduğu açıklandı.

Almanya'da emeklilik yaşında olmasına rağmen çalışanların sayısı 56 bin 105 arttı.

Buna göre, bir milyonu aşkın çalışan emeklinin 251.000'i sosyal güvenlik primine tabi, 872.000'i ise sadece yarı zamanlı çalışanlardan oluşuyor.

Sol , büyük çoğunluğun sözde 520 Euro'luk mini işlerde istihdam edilmesini , giderek daha fazla emeklinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunun açık bir göstergesi olarak görüyor.

Sol Parti'nin Doğu Temsilcisi Sören Pellmann, RND'ye yaptığı açıklamada: "Giderek daha fazla insan 67 yaşın üzerinde çalışmak zorunda kalıyor; bu üzücü bir gelişme ve bozuk emeklilik sisteminin bir belirtisidir." Düşük emekli maaşları ve yüksek fiyatlar aslında giderek daha fazla emekliyi çalışmaya devam etmeye zorlayacak. Birçok insan için bu gönüllü bir karar değil, daha ziyade ayı atlatmak için gerekli" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT