Almanya'da bu sefer şikayet patronlardan geldi: Almanya aslında kaybetti

Almanya'da bu sefer şikayet patronlardan geldi: Almanya aslında kaybetti

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK) Genel Müdürü Wansleben, Alman hükümetini uyguladığı ekonomi politikaları konusunda eleştirilerde bulundu.

Almanya'daki ekonomik sıkışma uzun süredir Alman vatandaşları tarafından şikayet edilen bir durum ancak bu sefer şikayet ülkenin en zenginlerinden geldi.

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK) Genel Müdürü Martin Wansleben, Federal Hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Özellikle hükümetin aşırı düzenlemelerine dikkat çekerek Almanya’nın son iki yılda kayıplar yaşadığını belirtti. Wansleben, Cumartesi günü Bavyera medya grubunun gazetelerine verdiği demeçte ise "İki yıl öncesine kıyasla, Almanya aslında kaybetti" dedi.

Alman iş dünyası, politikacıların endişelerini ve ihtiyaçlarını dikkate almadıklarını düşünüyor.

YASALARA FAZLA GÜVENİYORLAR

BDI Başkanı Siegfried Russwurm ve Wansleben, Federal Şansölye Olaf Scholz’un iş dünyasının eleştirilerini sürekli şikayet olarak nitelendirerek geçiştirdiğini ifade etti. Wansleben, siyasetçilerin yasaların olumlu etkilerine aşırı güvendiğini ancak gerçekte durumun beklentileri karşılamadığını söyledi.

Wansleben, "Burada iki dünya çarpışıyor. Siyasette insanlar yasalar çıktıktan sonra tarlaların çiçek açacağına inanıyor" dedi ve "gerçekte ise işler olması gerektiği gibi yürümüyor" diyerek ekledi.

Russwurm, Scholz’u ekonomik krizin ciddiyetini hafife almakla suçladı ve dört büyük sanayi derneğinin Scholz’a gönderdiği on reform önerisine henüz bir yanıt alamadıklarını belirtti. Ayrıca "Bürokrasinin Azaltılması Yasası" için sunulan 442 öneriden sadece on birinin kabul edildiğini belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT