Almanya’da “Boğaziçi” eylemleri yayılıyor: “Siz kendinizi ne sanıyorsunuz?”

Almanya’da “Boğaziçi” eylemleri yayılıyor: “Siz kendinizi ne sanıyorsunuz?”

Köln’den sonra Duisburg-Essen Üniversitesi kampüsünde gençler eylem yaptı. Sembolik gösteride iktidara “Siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Üniversitelerimizi AKP içi teşkilatlara çevirmenize izin vermeyeceğiz!” mesajını gönderdiler.

Almanya’da farklı kentlerde Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemleri devam ediyor. Köln kentinde Ren Nehri kenarında sessiz yürüyüşün ardından bu kez Duisburg-Essen Üniversitesi kampüsünde yine salgın nedeniyle kendiliğinden bir gösteri düzenlendi.  

“ÜNİVERSİTELERİ AKP TEŞKİLATINA ÇEVİRMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Kampüsteki eylemde gençler Türkçe-Almanca basın açıklaması yaparak iktidara “Siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Üniversitelerimizi AKP içi teşkilatlara çevirmenize izin vermeyeceğiz!” mesajını gönderdiler.

“Kayyum Rektör Üniversiteden Defol”, “Boğaziçi Yalnız Değildir”, “Dayanışma Sınır Tanımaz” gibi sloganların iki dilde yer aldığı pankartları taşıyan eylemcilerin sembolik gösterisini Alman basını da takip etti. 

Gösteride öğrencilerin okudukları basın açıklamasında özetle şöyle dendi:

“BİZLER DE BURADA BOĞAZİÇİLİLERİN SESİNİ YÜKSELTİYORUZ”

“Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atandı. Üstelik buna karşı çıktığı için gözaltına alınan  öğrenciler tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Ancak AKP’nin her zaman yaptığı hatayı yeniden yapacağını biliyoruz. 

Üniversitelerin gerçek sahiplerinin buna karşı çıkacağını yine hesap edemediler. Boğaziçi Üniversitesi’nin yanında birçok üniversite geçmişte olduğu gibi bugün de bu duruma karşı sessiz kalmayacağını ilk dakikadan itibaren her yerde, bizler de burada Boğaziçililerin sesini yükseltiyoruz. 

Bilim ve iradenin, özgür düşüncenin karşısında olanların tek silahı olan kayyum olanlara sesleniyoruz: Siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Üniversitelerimizi AKP içi teşkilatlara çevirmenize izin vermeyeceğiz!”

Almanya’daki “Boğaziçi” eylemlerinin Berlin, Dortmund, Bochum kentlerinde de devam edeceği öğrenildi.

+49 – DUİSBURG

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum