Almanya'da bira krizi kapıda! Şimdiden stoklayın...

Almanya'da bira krizi kapıda! Şimdiden stoklayın...

Ukrayna savaşı ve enflasyon nedeniyle süpermarketlerdeki fiyatlar yükseliyor. Biranın da yıl sonuna kadar en az yüzde 30 zamlanması bekleniyor.

Almanya'da bira fiyatlarının yıl sonuna kadar önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor. Alman Bira Üreticileri Birliği Genel Müdürü Holger Eichele'nin Bild.de'ye yaptığı açıklamada " yüksek maliyet baskısı" hakkında konuştu. Eichele bira endüstrisi için gerekli olan hammaddelerin tamamına yakını fiyat artışlarından etkilendiğini dile getirdi.

Bira maltının fiyatının bir önceki yıla göre yüzde 70 ve elektriğin yüzde 250 daha pahalı hale geldi. Eichele'ye göre, bu fiyat artışları fiyat dengelerini yakında bozacak. Hammadde ve üretim maliyetlerinin sürekli arttığını dile getiren Eichele daha önce hiç böyle bir durum yaşamadığını belirtirken eninde sonunda bu durumun fiyata yansıyacağı bilgisini ekliyor.

Berlin-Brandenburg Bira Fabrikası Derneği başkan yardımcısı Stefan Fritsche ise yıl sonuna kadar bira fiyatlarının yüzde 30 artabileceği konusunda uyardı.

Artı49
Fotoğraf: Pexels - Pixabay

HABERE YORUM KAT