Almanya'da bir Türk göçmenin ölümüne sebep olmuştu: Ömür boyu hapis cezası verildi

Almanya'da bir Türk göçmenin ölümüne sebep olmuştu: Ömür boyu hapis cezası verildi

Almanya'nın Dresden, A17 otoyolunda mültecilerle dolu bir minibüsün karıştığı ölümcül kazadan sekiz ay sonra sürücü cinayet ve ağır yaralamaya sebebiyet vermekten en yüksek cezaya mahkum edildi.

Dresden Bölge Mahkemesi Gasan P.'yi ölümle sonuçlanan ticari ve çete bağlantılı yabancı kaçakçılığı suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Göçmenlerin bulunduğu başka bir aracı kullanan diğer sanık ise yabancı kaçakçılığı suçundan üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YAŞADIŞI GÖÇMEN GETİRİYORLARDI

Yargıçlar Doğu Avrupa'dan gelen iki gencin giriş ve oturma izni olmayan kişileri para karşılığında yasadışı yollardan Almanya'ya getirdiklerinin kanıtlandığına karar verdi.

13 Temmuz günü Çek Cumhuriyeti'nden gelen göçmenlerle dolu iki araçla seyahat ederken, araçlardan biri Bad Gottleuba Berggießhübel yakınlarında Federal Polis devriyesini fark etmiş ve hızlanmıştı. Mahkeme başkanı Herbert Pröls olayı şöyle anlattı: "Tehlikeli bir şekilde, yüksek hızda ve emniyet şeridinden sollayarak kaçtı. İnsanlara ne olduğunu umursamadı"

BİR TÜRK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kaza, aracın yol bariyeri olmayan bir noktada otoyoldan ayrılması, birkaç kez takla atması ve devrilmesiyle bir anız tarlasında sona erdi. Polis, 44 yaşındaki Türk bir kadının kaza yerinde hayatını kaybettiğini ve yedi kişinin de ağır yaralandığını açıklamıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT