Almanya'da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan gizemli Türk kavgasında 5 tutuklama

Almanya'da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan gizemli Türk kavgasında 5 tutuklama

Almanya'da Türk uyruklu kişiler arasında çıkan kavgalar, bir kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı. Polis bugün, 7 ayrı noktaya baskın düzenleyerek 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Almanya'da bir Türk vatandaşının ölümüyle sonuçlanan saldırıdan haftalar sonra polis ekipleri alarma geçti.

Ocak ayının son haftası, Stade Tren İstasyonu'nda meydana gelen cinayetle alakalı, cinayet masasından memurlar, çevik kuvvet ve farklı birimlerden Federal polis ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyon kapsamında, sabahın erken saatlerinde Stade bölgesinde ve Schleswig-Holstein'da 7 ayrı noktaya baskın düzenlendi. Basılan noktalarda detaylı arama gerçekleştirildi.

ÖZEL KUVVETLER DAHİL EDİLDİ

Şüphelilerin ateşli silah bulundurabileceği endişesiyle, operasyona özel kuvvetler de dahil edildi.

İstasyonun otoparkında 44 yaşındaki Türk vatandaşı tekme ve yumruklarla darp edilerek yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili yaşları 23 ila 35 arasında değişen yine Türk uyruklu 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

5'İ YAKALANDI

Yoğun araştırmalar sonucunda faillerin izini bulmayı başaran polisler, Stade Savcılığı tarafından talep edilen ve Bölge Mahkemesi'nce bugün verilen arama ve tutuklama emirlerini yerine getirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Suçun arka planında, geçen yılın Kasım ayı sonunda Horneburg'da meydana gelen bir tartışmanın ardından bıçaklı bir saldırı olduğu ve maktülün, cinayet öncesinde failler grubundan bir aile üyesini ağır yaraladığı anlaşıldı.

Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Altıncı şüpheli ise hala aranıyor.

ARTI49
Fotoğraf: Polis kaynakları

HABERE YORUM KAT