Almanya'da bir adam 1 yaşındaki çocuğuna zehir enjekte etti

Almanya'da bir adam 1 yaşındaki çocuğuna zehir enjekte etti

Hannover’da 30 yaşındaki bir adam olan Alexander K., eski eşinden intikam almak amacıyla karısının bir yaşındaki kızına cıva enjekte ettiği gerekçesiyle 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aşağı Saksonya bölgesinden olan ve yaşlı bakımı yapan Alexander K., kızının ayağına vicdansızca cıva enjekte etti. Hannover Bölge Mahkemesi, cinayete teşebbüs, ağır yaralamaya teşebbüs ve kötü muamele suçlarından hüküm giydirdi.

ESKİ EŞİNİ CEZALANDIRMAK İÇİN

Yargıç Martin Grote, sanığın eski eşini cezalandırmak için kızını alet ettiğini ve ayrılık sırasında yaşadığı acıyı eski eşinin de yaşamasını istediğini belirtti.

Alexander K.'nın suç ortağı ve yeni partneri olan 34 yaşındaki sağlık görevlisi Maike W. ise cıva dolu termometreyi temin etmekle suçlandı ve 12 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

DİZİDEN İLHAM ALDILAR

Mahkeme, çiftin saldırıyı planlamak için 2011 yılında Hannover’de gerçekleşen ve bir televizyon dizisinde işlenen bir suç vakasından ilham aldığını tespit etti. Ancak mahkemeye göre çocuğa enjekte edilen cıva türü, dizide kullanılandan daha az zararlıydı bu nedenle ölümcül bir sonucu olmadı.

İki buçuk yaşındaki kız çocuğu, saldırının uzun vadeli etkileriyle mücadele etmeye devam ediyor. Vücudunda hala cıva kalıntıları bulunan kızın gelecekte sağlık sorunları yaşama riski bulunuyor.

Yargıç Grote, kızın büyüdüğünde babasının onu zehirlediğini hatırlayacağını ve bu durumun psikolojik etkilerinin olabileceğini ifade etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT