Almanya'da bankaların aksaklıkları müşterileri bezdirdi

Almanya'da bankaların aksaklıkları müşterileri bezdirdi

2023 yılında, bankalar, sigorta şirketleri ve yatırım hizmeti sağlayıcılarına yönelik tüketici şikayetleri dikkate değer bir artış gösterdi. Mali denetim otoritesi Bafin, tüketicilerden bu kurumlar hakkında rekor sayıda şikayet aldığını bildirdi.

Bafin, toplam 38 bin 232 şikayet kaydetti, bu rakam bir önceki yıla göre %62’lik bir artışa işaret ediyor. Banka müşterilerinden gelen şikayetler %87 oranında artarak 27 bin 536’ya yükseldi. Bafin Tüketiciyi Koruma Dairesi Başkanı Christian Bock, özellikle bir finans kuruluşundan kaynaklanan özel müşteri hizmetlerindeki aksaklıklarla ilgili şikayetlerin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

POSTBANK MÜŞTERİLERİ ÖZELLİKLE RAHATSIZ

Kredi kuruluşlarının müşterileri, hesap iptalleri, müşteri hizmetlerindeki aksaklıklar, yıllık vergi sertifikalarının geç verilmesi ve yapı topluluğu tasarruf sözleşmeleri için izinsiz ücretler gibi konularda memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Postbank müşterileri, IT değişikliği nedeniyle hesaplarına geçici olarak erişememe ve finansman sağlamadaki gecikmelerden dolayı rahatsızlıklarını ifade ettiler.

SİGORTA ÖDEMELERİ ZAMANINDA DEĞİL

Sigorta müşterileri, taleplerin yavaş işlenmesi ve sigorta yardımlarının geç ödenmesinden şikayetçi oldular. Bafin Journal’da yer alan bir habere göre, mülk ve kaza sigortacılarına telefonla ulaşmanın zorluğu ve hayat sigortalarındaki sigorta yardım miktarları da eleştirildi. Sigorta şirketleriyle ilgili şikayet sayısı %20 artarak 7 bin 680’e ulaştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT