Almanya'da banka kartınızı yanlış imha etmenin para cezası var

Almanya'da banka kartınızı yanlış imha etmenin para cezası var

Son kullanma tarihi geçmiş banka kartlarını yanlış bir şekilde imha eden kişiler önemli bir para cezasıyla karşı karşıya kalabilirler.

Banka kartının geçerliliği sona erdiğinde, çoğu banka müşterisi bir süre sonra kartı atar. Ödeme yöntemi artık kullanılamaz hale geldiğinde, genellikle dolaba ya da evdeki çöpe atılır. Ancak ikincisini tercih ederseniz, bu size pahalıya mal olabilir.

Bunun nedeni ise banka kartının bir mikroçip içermesinden kaynaklı. Sparkasse'nin belirttiği gibi, ödeme aracı elektrikli ekipman olarak sınıflandırıldığı için Elektrikli ve Elektronik Ekipman Yasası uyarınca imha edilmelidir. Son kullanma tarihi geçmiş banka kartlarını yanlış bir şekilde imha eden kişiler önemli bir para cezasıyla karşı karşıya kalabilirler.

HANGİ EYALETTE NE KADAR CEZASI VAR

Elektronik atıkların yasa dışı imhası her bir federal eyalette farklı şekilde cezalandırılmaktadır.

Bunlar, her bir durumda bir elektrikli cihaz için uygulanan cezalardır:

- Baden-Württemberg: 50 ila 200 Euro
- Bavyera: 80 ila 240 Euro
- Berlin: belirtilmemiş
- Bavyera: belirtilmemiş
- Brandenburg: 37,50 ila 150 Euro
- Bremen: 50 ila 200 Euro
- Hamburg: 75 ila 250 Euro
- Hessen: 150 ila 2.500 Euro
- Mecklenburg-Batı Pomeranya: 10 ila 20 Euro
- Aşağı Saksonya: 150 ila 2.500 Euro
- Kuzey Ren-Vestfalya: 50 ila 150 Euro
- Rhineland-Palatinate: 50,13 ila 204,52 Euro
- Saarland: 50 ila 200 Euro
- Saksonya: 150 ila 2.500 Euro
- Saksonya-Anhalt: belirtilmemiş
- Schleswig-Holstein: 50 ila 150 Euro
- Thüringen: 150 ila 2.500 Euro

MAKASLA KESİLMESİ GEREKEN YERLER

Tüketiciler sadece yanlış bertarafın 2.500 avroya kadar para cezasıyla sonuçlanabileceğinin farkında olmamalıdır, ayrıca kişisel verilerinin üçüncü şahıslar tarafından olası kötüye kullanımından korunması da önemlidir. Bu nedenle Sparkasse, banka kartında hassas bilgilerin okunamaz hale getirilmesini öneriyor.

Banka müşterileri çipi ve manyetik şeridi makasla kesmelidir. Aynı şey güvenlik kodu, kart numarası, IBAN ve isim için de geçerlidir. Tüm önemli veriler tanınmaz hale getirildikten sonra, tüketiciler banka kartlarını elektrikli aletler için bir imha noktasına götürebilirler.

Kural olarak, tüm eski elektrikli cihazların imhası ücretsizdir. Ancak, bölgeye ve imha şirketine bağlı olarak, daha büyük miktarlar için maliyetler ortaya çıkabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT