Almanya'da bakanlara verilecek 'enflasyon ikramiyesi' eleştiri oklarının hedefinde!

Almanya'da bakanlara verilecek 'enflasyon ikramiyesi' eleştiri oklarının hedefinde!

Şansölye Olaf Scholz'un kabinesindeki bakanlara 3 bin euro enflasyon ikramiyesi verecek olması tepki çekti.

Enflasyon, Almanya'da yaşamı pahalı hale getirdi bu nedenle " Bild " gazetesinde yer alan habere göre, Olaf Scholz'un kabine üyelerine 10 bin Euro'yu aşan maaşlar alıyor olmalarına rağmen 3 bin Euroluk 'enflasyon primi ödenmesi planlanıyor.

Şansölyenin kendisi ödeneklerle ayda yaklaşık 30.000 Euro, bakanlar ise yaklaşık 17.000 Euro kazanıyor. Politikacıların şimdi ek 3.000 Euro alması tepkilere neden oldu.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Maischberger" konuşmasında "Bu miktarda bir enerji sabit oranı kesinlikle uygun olmaz". ifadelerini kullanması alacağı ikramiyeyi bağışlayacağına işaret etti.. Bild'e göre Çevre Bakanı Steffi Lemke (Yeşiller), Tarım Bakanı Cem Özdemir (Yeşiller) ve Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller) de alacakları ikramiyeleri bağışayacaklar.

Yasa tasarısı herkese ikramiye vaad ediyor

Bununla birlikte, Federal Meclis'teki Birliğin parlamento başkanı Thorsten Frei (CDU), "Tagesspiegel"de şu ifadeleri kullandı "Kabin üyeleri, iyisiyle kötüsüyle, esasen kamu sektöründeki toplu iş sözleşmesi kapsamına giriyor . " trafik lambası koalisyonunun bu durumda "şimdilik burada özel bir düzenleme" yaratmamasının nedeni budur. Yani yasa tasarısına göre siyasetçiler de en az memurlar, hakimler, askerler ve emekliler kadar prim alma hakkına sahip.

HABERE YORUM KAT