Almanya'da, babası 7 aydır komada olan vatandaşa sınır dışı kararı

Almanya'da, babası 7 aydır komada olan vatandaşa sınır dışı kararı

Babasının geçen yılın Kasım ayında geçirdiği ağır bir trafik kazası sonrası komaya girmesi üzerine Almanya'ya turist vizesi ile gelen Mehmet İnce 2 gün sonra sınır dışı edilmek isteniyor.

,

Ailesi Türkiye'de yaşayan ve Türkiye'de kendi işi de bulunan Mehmet İnce, son 20 yıl içerisinde 3 defa Almanya'ya turist vizesi ile gelerek, işçi olarak çalışan babasını ziyaret etti ve her defasında vize süresi dolmadan Türkiye'ye geri dönüş yaptı. Ancak babası Uysal İnce (61), 3 Kasım 2020'de Stapelfeld ile Ahrensburg (Stormarn bölgesi) arasındaki 1 numaralı federal otoyolda sabah saatlerinde ağır bir trafik kazası geçirerek, kaldırıldığı BG Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Kalbi duran ve doktorların müdahalesi ile yeniden hayata döndürülen ancak o günden beri yoğun bakım ünitesinde tutulan Uysal için doktorlar ciddi beyin hasarı teşhisi koydu. Kazayı haber alan Uysal İnce'nin 36 yaşındaki oğlu Mehmet İnce kazayı haber alır almaz İzmir Alman Konsolosluğuna vize başvuru yaparak Hamburg'a geldi. Babasını ziyaret eden ve babasının sağlığı ile ilgili doktorlarla temas halinde olan Mehmet İnce'nin bir süre sonra vize süresi doldu. 

''Ailesi veya yakın akrabanın kalması gerek''

Baba Uysal İnce'nin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü BG Clinic Nöroloji Uzmanı Sven Knepel'de, "İnce için BG Klinikum Hamburg ve daha sonrasında da devam etmesi gereken tedavi için birkaç ay gerekli. Aile veya yakın akraba ziyaretleri iyileşmeyi hızlandırabilir ve nörolojik açıdan da arzu edilir.” açıklamasında bulunarak en yakın aile bireyleri tarafından alınabilecek önlemlerin önemine dikkat çekti ve vizenin uzatılmasının acilen gerekli olduğunu söyledi. Uzman Dr. Kneppel ayrıca koma hastalarının tedavisinde tanıdık sesler veya tanıdık müzikler gibi dış uyaranların önemine de dikkat çekti ancak yetkililer söz konusu açıklamaları da umursamadı. Geçen bu süre zarfında Mehmet İnce'nin de sağlığı stres nedeniyle bozuldu ve panik atak, anksiyete bozuklukları ve uykusuzluk yaşamaya başladı.

11 Haziran'da terk etmek zorunda

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Mehmet İnce, Almanya'da zorunlu olarak kalmak istediğini açıkladı ve ''Hayatımın merkezi Türkiye'de. Eşim, iki çocuğum ve kendi işim var. Babam 20 yıldır Almanya'da çalışıyor, bu süre zarfında onu üç kez ziyaret ettim ve her seferinde vizemin süresi dolmadan önce Türkiye'ye döndüm. Bu kez ki durum çok farklı. Babamın aylardır komadan uyanmaması nedeniyle durumu hala belirsiz. Vizemin uzatılmasının hayati önemine ilişkin iki ayrı uzman doktorun raporlarına rağmen Yabancılar Dairesi'nin 11 Haziran'a kadar Almanya'yı terketmem gerektiği içerikli sınır dışı kararını elime tutuşturmalarını anlamak mümkün değil'' diye konuştu.

KAYNAK: AVRUPA POSTASI


 

HABERE YORUM KAT