Almanya’da Atatürkçüler, Milli Görüş, DİTİB ve ATİB el ele: Irkçılığa ortak tepki

Almanya’da Atatürkçüler, Milli Görüş, DİTİB ve ATİB el ele: Irkçılığa ortak tepki

Federal Almanya’daki Türk sivil toplum kuruluşları, Aşağı Saksonya eyaletinde artan ırkçılık olaylarına tepki gösterdi.

Hannover’de düzenlenen basın toplantısında sivil toplum kuruluşları adına açıklamada bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyalet Birliği Başkanı Ali İhsan Ünlü, eyalet genelinde ırkçı terör saldırılarının artarak devam ettiğini iddia etti.

Ali İhsan Ünlü, ırkçı saldırıların önlenmesi için daha da önleyici tedbirler alınmasını talep ederek, Aşağı Saksonya’da yaşanan ırkçı saldırılardan dolayı endişeli olduklarını dile getirdi.

Eyalet çapında geçen yıl 497 kişinin nefret suçlarından dolayı sorgulandığına ve 184 kişiye tehdit mektupları geldiğine dikkati çeken Ünlü, şunları kaydetti:

“Bu yılının ilk altı ayında 60 camiye saldırı oldu. Bremen’de bir genç sadece Müslüman olduğu için Hannover’de ise başörtüsünden dolayı bir kadın darbedildi. Birçok camiye kesik domuz başı bırakıldı. Norheim’deki Müslüman mezarlığı tahrip edildi. Son haftalarda iş insanlarımıza ve siyasilere tehdit mektupları geldi. Tüm bu olanlar güvenliğimizin giderek daha da tehdit altında olduğunun göstergesidir. Bu tehditleri birlikte hareket ederek boşa çıkartabiliriz. Irkçı saldırıların önlenmesi için daha da önleyici tedbirler alınmasını bekliyoruz.”

Basın toplantısında okunan ortak bildiriye Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB ), Diyanet İşleri Türk islam Birliği (DİTİB), Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FöTEV Nds), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), Müstakil İşadamları Derneği ( MÜSİAD), Türk Aileler Birliği (TFU), Aşağı Saksonya Türk Toplumu (TGN), Türk Ekonomi Kulübü (TWC), Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UID) destek verdi.

 +49 – BERLİN

HABERE YORUM KAT
1 Yorum