Almanya’da askerler sel bölgelerine akın etti

Almanya’da askerler sel bölgelerine akın etti

Saksonya-Anhalt'ta Alman Silahlı Kuvvetleri sel bölgelerindeki kazazedelere yardıma koştu.

Alman Silahlı Kuvvetlerinin sözcüsüne göre yaklaşık 200 profesyonel asker dünden beri Saksonya-Anhalt'ta sel bölgesindeki kum torbalarının doldurulmasına ve dağıtılmasına yardımcı oluyor.

Aşağı Saksonya'daki sel durumu nedeniyle, Alman askerleri havadan yardım sağlamak için hala beklemede. Eyalet komutanlığına göre bu kapsamda ordu, donanma ve hava kuvvetlerinden toplam on uçak eyaletin çeşitli noktalarına dağılmış durumda. Olası acil durum ihtimaline karşı helikopterler tahliyelere ve ağır kum torbalarının taşınmasına yardımcı olmayı bekliyor.

DONDURUCU SOĞUKLAR GELİYOR

Aşağı Saksonya'daki nehirlerde su seviyeleri önümüzdeki günlerde düşebilir. Eyalet Su Yönetimi, Kıyı Savunması ve Doğa Koruma Ajansı Direktörü Anne Rickmeyer, su seviyelerinde düşüş eğilimi beklendiğini söyledi. Ancak yine de su seviyelerinin daha kritik seviyelerin altına inmesi birkaç gün hatta bir hafta sürebilir.

Aralıksız yağan yağmurun ardından hava koşullarındaki değişiklik Almanya'nın büyük bölümüne dondurucu soğuklar getiriyor. Cumartesi günü ülkenin orta ve güneybatısında sağanak yağmur beklenirken, ülkenin geri kalanında bazı bölgelerde kar yağışı ve güneyde yoğun kar bekleniyor. Saksonya-Anhalt'ta, tahmin edilen donmuş toprak selleri önlemede yardımcı olabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT