Almanya'da aşırı sağcılar bu kez de Savcı kılığına girdi

Almanya'da aşırı sağcılar bu kez de Savcı kılığına girdi

Kuzey Ren-Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletlerindeki polisler, aşırı sağcılara operasyon düzenledi. Yaşları 56 ila 67 arasında değişen şüpheliler, kendilerini yasa dışı savcı olarak tanıttılar. Evlere yapılan operasyonda birçok suç unsuru tespit edildi.

Kuzey Ren-Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletlerindeki polisler, kendilerini yasa dışı savcı olarak tanıttıkları iddia edilen altı şüpheli "Reichsbürger" (İmparatorluk Vatandaşları) üyesinin evlerine baskın düzenledi.

Aşağı Saksonya'nın Nienburg kenti polisinin açıklamaya göre, yaşları 56 ila 67 arasında değişen şüphelilere yönelik baskınlara güvenlik gerekçesiyle özel kuvvetler de katıldı. Bunun amacı ise delilleri güvence altına almaktı.

SINIRDA GERÇEKLEŞTİ

Polise göre herhangi bir tutuklama yapılmadı. Aramalar Aşağı Saksonya'da Rinteln'de ve Kuzey Ren-Vestfalya'da Vlotho, Porta Westfalica, Herford, Detmold ve Bielefeld'de, iki federal eyalet arasındaki sınırda gerçekleşti. Şüphelilerin e-posta ya da faks mektuplarında kendilerini savcı olarak tanıttıkları söyleniyor. Aşağı Saksonya'nın Bückeburg kentindeki savcılık bu nedenle unvanların kötüye kullanımını soruşturuyor.

Polise göre, yapılan altı baskın sırasında sahte kimlik kartları ve veri taşıyıcıları gibi yargılamalarla ilgili kanıtlara el konuldu. Ayrıca, yasaklanmış silahlar, muşta ve şok tabancalarının yanı sıra uyuşturucular da bulundu.

Bu vakalarda ek cezai işlemlerin başlatılabileceği de ifade edildi.

REİCHSBÜRGER NEDİR

"Reichsbürger" olarak adlandırılan oluşum Almanya genelinde faaliyet gösteriyor ve aşırı sağcı grubu oluşturuyor. Çeşitli gruplardan oluşuyorlar. Üyeleri, Federal Almanya Cumhuriyeti'ni meşru bir devlet olarak görmemekte ve kendilerini yasalara, idari düzenlemelere ve mahkeme kararlarına bağlı hissetmiyorlar. Oluşumun özü aslında, Almanya Federal Cumhuriyeti devleti ve demokratik düzenin reddine dayanıyor.

Söz konusu grup, Almanya İmparatorluğu’nun 1871'deki sınırları içinde devam ettiğini, mevcut Almanya’nın 2. Dünya Savaşı’nın galibi olan batılı müttefik ülkelerce yöneltilen idari bir yapıdan ibaret olduğunu düşünüyorlar. Temel hedefleri, Almanya İmparatorluğu’nu 1945 öncesi parti ve kurumlarıyla yeniden inşası. Grubun içinde Yahudi düşmanı düşünce (antisemitizm) egemen. Taraftarlarının büyük bir kısmı Yahudi Soykırımı’nı inkâr ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT