Almanya'da asgari ücrete zam

Almanya'da asgari ücrete zam

Bu yılın ocak ayında artırılan asgari ücret, 1 Temmuz’da tekrar zam gördü.

Almanya'da asgari ücret, daha önce bir komisyonun kararlaştırdığı üzere yeniden arttı. 1 Temmuz'da asgari ücret on sent artarak saatte 9.60 Euro'ya yükseldi.

İşverenler ve sendika temsilcileri, yasaya göre her iki yılda bir alt ücret sınırının gelecekteki seviyesini belirlemek zorunda olan asgari ücret komisyonunda uzun bir tartışmanın ardından bu adımları müzakere etti.



Alman Sendikalar Federasyonu (DGB)  saat başına 12 euro talep ederek "Hiç kimse, ne ülkede ne de büyük şehirlerin metropol alanlarında saat başına 9,60 avrodan kirasını ödeyemez, çocuklarına okul gezisine ya da şimdi yaz tatiline gitmesine izin veremez" açıklamasında bulundu. Stefan Körzell. ''12 avronun altındaki ücretlerle çalışmanın sonucunda insanlar yoksullaştı'' ifadelerini kullandı.



Sol Parti de mevcut artışı çok düşük olmakla eleştirdi. “Tam zamanlı bir çalışma hayatı olsa bile, yaşlılıkta yoksulluğa yol açan asgari ücretin adil ücretle hiçbir ilgisi yok'' açıklamasında bulundu. Sol Parti Başkanı Susanne Hennig-Wellsow perşembe günü yaptığı açıklamada, ''Temel güvenlik tutarında bir emekli maaşı almak için şu anda saatte 12,21 euro gerekli ” ifadelerini kullandı.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
5 Yorum