Almanya'da arabanıza yapıştırdığınız sticker size 90 Euro'ya patlayabilir!

Almanya'da arabanıza yapıştırdığınız sticker size 90 Euro'ya patlayabilir!

Almanya'da çoğunlukla araba üzerlerine çıkartma/sticker yapıştırılmasına izin verilsede bazı kurallara uyulmadığı zaman sürücüler para cezalarıyla karşı karşıya kalabiliyor.

Almanya'da arabanıza çıkartma yapıştırmanıza izin veriliyor ancak bu belli kurallar çerçevesinde mümkün.

Karayolu Trafik Ruhsatlandırma Yönetmeliği (StVZO), arabaların üzerindeki çıkartmaların boyutu ve yerleşimi için kurallar belirliyor. Bu nedenle, futbol takımınızı, kulübünüzü, evcil hayvanınızı veya inancınızla ilgili bir çıkartmayı arabanıza yapıştırmak istiyorsanız uymanız gereken birkaç kural bulunuyor.

TÜV Nord'a göre, sürücülerin bir araç camındaki alanın 0,1 metrekareden fazlasını veya dörtte birinden fazlasını kaplayan tüm folyolar ve yapışkan kağıtlar için için bir tip onayına ihtiyacı var, bu izin olmadan aracı kullanmanız yasak.

"Mobilitäsmagazin"in açıkladığına göre; arka camın aksine ön camda çıkartmaya genellikle izin verilmyior. Tek istisna, vinyetler ve çevre rozetleri. Otoyolları veya daha büyük yolları kullanabilmek için bazen yurtdışında bir vinyet zorunlu olabiliyor. Bu çıkartmalar, kullanım lisansının var olduğunu ve ücretinin ödendiğini gösteriyor.

Çıkartmaların trafikte yaratabileceği sıkıntılar birçok şekilde yorumlanabilir, ancak insan hayatını veya başka kişilerin mallarını bile tehlikeye atabileceği için ceza kanununda farklı cezalar öngörülüyor.

İşte cezalar:

  • Kısıtlı görüşe sebep olan bir çıkartmayla araç kullanırken: 10 Euro
  • Çıkartmalarla kaplı farlarla sürüş: 20 Euro
  • Farları kapatan çıkartmalarla başkalarını tehlikeye atmak: 25 Euro
  • Çıkartma sebebiyle kapanan far yüzünden kaynaklanan maddi hasar: 35 Euro
  • İzinsiz bir çıkartma olan araçla sürüş: 25 Euro
  • İzinsiz ve yol güvenliğini tehlikeye atacak şekilde yapıştırılmış bir çıkartmayla yapılan sürüş: 90 Euro
  • Çıkartmalarla kaplı araç plakası: 65 Euro

HABERE YORUM KAT