Almanya'da akıllı telefon kullanımı artıyor, günde üç saatin üzerinde...

Almanya'da akıllı telefon kullanımı artıyor, günde üç saatin üzerinde...

Almanya'da yapılan araştırmalara göre genç insanlar telefonlarıyla günde üç saatten fazla vakit geçiriyorlar. Bu süre yaş ilerledikçe azalmaya başlasa bile telefonlar diğer yaş grubundan insanlarında saatlerini alabiliyor.

Akıllı telefonlar özellikle genç kullanıcılar arasında günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bitkom’un yaptığı yeni bir araştırmaya göre Almanya’da 16 yaş ve üzeri kişilerin akıllı telefon kullanım süresi ortalama günde 150 dakika civarında. Ancak genç katılımcılar arasında bu süre üç saati aşabiliyor.

SAATLERCE TELEFONDAN AYRILMIYORLAR

Araştırma 16 ila 29 yaş arasındaki bireylerin günde ortalama 182 dakika, 30 ila 49 yaş arasındakilerin 158 dakika, 50 ila 64 yaş arasındakilerin ise 148 dakika akıllı telefonlarıyla vakit geçirdiğini ortaya koyuyor. 65 yaş ve üzeri bireyler için bu süre ortalama 96 dakikaya düşüyor.

AKILLI TELEFONSUZ YAŞAYAMAM

Anket sonuçları akıllı telefonların sadece sesli aramalar için değil, aynı zamanda arkadaşlarla iletişimde kalmak ve internette gezinmek için de yoğun olarak kullanıldığını gösteriyor. Katılımcıların yüzde 55’i, akıllı telefonları olmasaydı birçok arkadaşlarıyla irtibatlarını kaybedeceklerini ifade ederken, yüzde 83’ü artık akıllı telefonsuz bir hayatı düşünemediklerini belirtiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT