Almanya'da 1000'den fazla benzin istasyonu satıldı

Almanya'da 1000'den fazla benzin istasyonu satıldı

Almanya'da 1.198 ve Hollanda'da 392 benzin istasyonundan oluşan ağ el değiştiriyor

Fransız enerji grubu Total Energies, Almanya'da 1.198 ve Hollanda'da 392 benzin istasyonundan oluşan ağını Kanadalı şirket Couche-Tard'a satıyor.

Grup perşembe günü Paris'te yaptığı duyuruda, Belçika ve Lüksemburg'da, buradaki 619 Total benzin istasyonunu işletmek için Couche-Tard ile bir ortak girişim kurulacağını duyurdu.

Dört akaryakıt istasyonu ağı, Total tarafından akaryakıt tedarik edildiği sürece en az beş yıl süreyle Total Energies markası altında kalacak.

Benzin istasyonu işinden çekilme, AB tarafından aranan iklim nötrlüğü ve 2035'ten itibaren yeni yanmalı araba satışlarının sona ermesinden kaynaklandığı açıklandı. Bu durum, Total Energies'i, düşen yakıt satışları nedeniyle gelir kaybına uğrayan Avrupa'daki akaryakıt istasyonu ağı hakkında kararlar almaya sevk ediyor.

Grup, bunun nedenlerinden birinin, elektrikli arabaların benzin istasyonlarındaki şarj istasyonlarına göre evde veya şirkette şarj edilme olasılığının daha yüksek olduğunu açıkladı.

Bu bilinçle akaryakıt istasyonları gelecekte sadece akaryakıt satış noktaları olarak değil, mağaza, restoran ve servislerin bulunduğu servis ve dinlenme mekanlarına dönüşmesi bekleniyor. Bu nedenle Total Energies, benzin istasyonlarının yanı sıra marketler işletme konusundaki kapsamlı deneyimiyle tanınan Couche-Tard'a yöneldi.

HABERE YORUM KAT