Almanya ülkeye izinsiz girişleri durduramıyor... Rekor üstüne rekor kırıldı!

Almanya ülkeye izinsiz girişleri durduramıyor... Rekor üstüne rekor kırıldı!

Almanya'da Kasım ayı itibarıyla federal polis, önceki yılın tamamına kıyasla daha fazla izinsiz giriş yakaladı. Söz konusu rakam 2021 yılından ise iki kat fazla oldu!

Kasım ayı sonunda Federal Polis, sınırlarda toplam 120.052 yakalamayla 2022 yılının tamamına kıyasla üçte bir oranında daha fazla izinsiz giriş tespit etti.

Bu rakam 2021 yılına kıyasla ise iki kattan fazla arttı.

SÜREKLİ ARTTI

2021 yılında izinsiz girişlerin sayısı 57.637 iken, bu sayı 2022 yılında 91.986 oldu. Sayı, Kasım ayı dışında; aydan aya ve yıldan yıla sürekli arttı.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) Kasım ayında 35 bin kişinin ilk sığınma başvurusunu aldı. Polis sendikasına göre bu sayı Eylül'de yaklaşık 28 bin, Ekim'de ise yaklaşık 32 bin kişiden daha fazla oldu. Bunun yeni bir rekor olduğu belirtildi.

Yüksek göç baskısı nedeniyle Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser; Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre sınırlarında geçici kontroller yapılması talimatı vermişti. Kasım ayındaki düşüşe rağmen, polis kontrollerinin sığınmacı sayısını azaltıp azaltamayacağı hala tartışmalı bir konu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT