Almanya tedirgin: Sağlık Bakanı aşı sıkıntısına karşı halktan “sabır” istedi

Almanya tedirgin: Sağlık Bakanı aşı sıkıntısına karşı halktan “sabır” istedi

Almanya'da 1019 ölüm vakası, ortamı yeniden gerdi. Sağlık Bakanı Jens Spahn, son günlerde kamuoyunda koronavirüs aşısının temini konusundaki sıkıntılar nedeniyle yapılan eleştirilere değinerek, halktan “sabır ve dayanışma” talep etti.

Federal Almanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 1019 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı sayısı 36 bin 537’ye yükseldi. Robert Koch Enstitüsünce (RKI) yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 21 bin 237 kişiye Covid-19 tanısı konuldu. Böylelikle toplam vaka sayısı 1 milyon 808 bin 647’ye çıktı.

thumbs-b-c-409185e2cd2d8772a035017de0ff275e.jpg

Son 24 saatte 1019 kişinin yaşamını yitirmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 537’ye ulaştı.

Ülkede Covid-19’dan iyileşenlerin sayısı da 1 milyon 451 bine yükseldi.

Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneğinden (DIVI) yapılan açıklamada da 5 bin 569 kişinin Covid-19 sebebiyle yoğun bakımda bulunduğu ve bunlardan 3 bin 123’ünün solunum cihazına bağlı olduğu bilgisi paylaşıldı.

SAĞLIK BAKANI: HATALAR DÜZELTİLİR

Bu arada, Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşılamanın başladığı günleri “güven dolu günler” olarak niteleyerek, işlerin insanların beklediği gibi yürümemesini eleştirmelerini anlayışla karşıladığını ve hataların düzeltileceğini belirtti. Spahn, yaz aylarında ülkede yaşayan herkese aşılanma imkânına sahip olması için çabaladıklarını ifade ederek, “Yeterince hatta fazlasıyla aşı sipariş ettik” dedi.

Moderna ve BioNTech-Pfizer şirketlerinden 130 milyondan fazla aşı siparişi verdiklerinin altını çizen Spahn, “Salgından çıkış yolu çok fazla dayanışma ve sabır ile mümkün” ifadesini kullandı. Spahn ayrıca bugüne kadar Almanya’da 400 bin kişinin aşı vurulduğunu sözlerine ekledi.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU 

Öte yandan, Berlin’deki aşı merkezinde yoğunluk olduğu görüldü. Treptow’daki aşı merkezine sabahın erken saatlerinde gelenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Aşı kampanyası kategorisinde birinci grupta yer alan yaşlılar ve sağlık personeli dışında kimseye aşı yapılmıyor. 80 yaş üzerinde aşı olanlara ücretsiz taksi hizmeti verilerek yoğunluk azaltılmaya çalışılıyor.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT