Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden HDP'ye ziyaret

Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden HDP'ye ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile parti genel merkezinde ziyaret etti. Eş genel başkanlar görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

HDP ve SPD heyetleri arasındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında SPD heyetine teşekkür eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Kardeş partiler olarak zaten diyalog halindeyiz. Ziyaretler deprem bölgesinde başlamıştı. Hem depremin yaralarını sarmak hem de düzenin değişmesini sağlamak için HDP olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" diye konuştu.

Sancar, sözlerini şöyle tamamladı: "Seçim sürecinde dayanışma ve karşılıklı bilgi alışverişi hem SPD hem de diğer demokrasi çevreleriyle devam edecek. Bu ziyaret özel bir anlam ifade ediyor. Demokratik dayanışma ülke içinde olduğu kadar uluslararası alanda da çok önemlidir. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz."

İktidarın HDP’ye yönelik baskılarının kabul edilemez olduğunu belirten Klingbeil ise, “Siyasi rakiplerin baskıyla siyaset dışı bırakılması kabul edilemez. Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması ve cezaevine atılmasını kabul edemeyiz. Türkiye’de olanları yakından izleyerek siyasi görüşümüzü dile getireceğiz" dedi.

SPD, 13 Mart'ta HDP'ye destek mesajı yayımlayarak kapatma davasına son verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

SPD, CHP İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ve beraberindeki heyet, HDP'den önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde görüşmüştü.

HABERE YORUM KAT