Almanya sınırlarını tarantula istila ediyor...

Almanya sınırlarını tarantula istila ediyor...

Güney Rus tarantulası Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’nın her tarafını sardı. Büyük zehirli örümcek şimdi gözünü Almanya’ya mı dikti?

Güney Rus tarantulası yıllardır Avrasya bozkırlarından, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya gibi komşu Alman ülkelerine kadar yayıldı. 

Güney Rus tarantulası muazzam boyutları ile insanları korkutuyor. Dişi tarantulaların bacakları yedi santimetreye gövedeleri ise dört santimetreye kadar büyük olabiliyor

Zehirli örümcek Avusturya'yı tehdit ediyor

Almanya'daki süpermarketleri defalarca boşaltmak zorunda kalan dünyanın en ölümcül örümceğinin aksine, güney Rus tarantulası saldırgan olmaktan çok uzak. Korkutucu hayvan geceleri ve gündüzleri genellikle yuvasında saklanır.

Ayrıca tüm korku filmlerinin aksine, çölden gelen bir canavar gibi, menüsünde kesinlikle insanlar değil, sadece diğer eklembacaklılar veya daha küçük omurgalılar var. Avusturyalı örümcek uzmanı Gerhard Polaschek "Hayvanla karşılaşsanız bile korkmanıza gerek yok." uyarısında bulundu.

Örümceklerin artık orijinal kökenlerinden uzak ülkelerde giderek daha fazla yayılması, küresel ısınmanın, olağan yaşam alanlarının kısıtlanmasının ve giderek artan küreselleşmenin bir sonucu. Böylece insanlar, kendi eylemleriyle, aslında hiç de istemediği bu hayvanları kendi ülkelerine getiriyorlar.

Güney Rus tarantulasının Almanya’da görülme olasılığı nedir?

Uzmanlar tehdidi düşük olarak değerlendiriyor. Uzmanlar bu konuya şöyle bir açıklık getiriyor: “Küresel ısınma türlere yardım ediyor ve batıya doğru daha fazla bir ilerleme kaydediyorlar. Ancak olasılık çok yüksek değil.”

Bir Güney Rus tarantulası tarafından ısırılan kişi için panzehire bile ihtiyaç yoktur. Isırık bölgesinde geçici ağrı, kızarıklık ve şişlik ve buna bağlı ateş görülebilir ama bu belirtiler hızla azalır.

Haber: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Danny_de_BruynePixabay

 

 

HABERE YORUM KAT