Almanya sınırları kapattı mı?

Almanya sınırları kapattı mı?

Avrupa'da yaşanan son olaylardan sonra Türkiye'deki Almanya Konsolosluğu bir süre kapılarını kapattı. Şimdi akıllara gelen soru ise Almanya sınırları kapattı mı?

Almanya uzun bir süredir Ukrayna Rusya savaşı ile ortaya çıkan sonuçları ile yüzleşiyor. Bir yandan bölgeden gelen göç, bir yandan enerji tedarik sorunu ve bir yandan silah gönderme kararları... 

Diğer bir konu ise kısa süre önce İsveç'te yaşanan Kur'an-ı Kerim yakma skandalı.  İsveç'te çeşitli ırkçı gruplar "NATO'ya alınana kadar Kur'an-ı Kerim yakacağız" açıklaması yaptı ve çeşitli şehirlerde bu eylemlerini gerçekleştiriyorlar. 

Tüm bunlardan sonra Almanya Türkiye'deki Konsolosluğu'nu ani bir karar ile kapattı. Henüz ne zaman açılacağı belli değil. Böyle bir konjonktürde akıllarda gelen soru "Almanya sınırları kapattı mı ?"

Hayır, Almanya henüz ne İsveç skandalı yüzünden ne de Ukrayna üzerinden gelen göç yüzünden sınırlarını kapatmış değil. Kaldı ki göçmen büroları Ukrayna üzerinden gelecek Ukraynalı ve Arap göçmenler için uyarıldı. Uyarılmalarının sebebi girişlerine izin verilmemesi değil, koordine edilmesi ve uygun yerlere yerleştirilmesi yönünde oldu. 

HABERE YORUM KAT