Almanya sınır kontrollerini sıkılaştırıyor!

Almanya sınır kontrollerini sıkılaştırıyor!

İçişleri Bakanı Faeser yasadışı göçü kontrol altına almak için Almanya-Avusturya sınırındaki kontrollerin süresini uzatıyor...

Almanya, Almanya-Avusturya kara sınırındaki kontrolleri daha önce planlanandan daha uzun süre sürdürmek istiyor. Buna göre Faeser alman basınında yayınlanan belgeye göre, 12 Mayıs'tan itibaren Almanya'ya giden ana düzensiz göç yolunda altı ay daha iç sınır kontrolleri yapmak zorunda hissettiğini yazıyor . Kaçak göç, belediyelerde ülkeye giriş yapanların barınma sorununu daha da büyüttü.

Aslında 26 Avrupa ülkesinin Schengen bölgesindeki sınırlarda sabit kimlik kontrolü yok. Ancak son yıllarda, birkaç ülke bir istisna kullandı ve sınır kontrollerini kısmen yeniden uygulamaya koydu. Almanya , on binlerce mülteci ve diğer göçmenin Balkanlar üzerinden Yunanistan'dan Batı Avrupa'ya geçmesinin ardından 2015 sonbaharından bu yana Avusturya sınırındaki Bavyera'yı kontrol ediyor .

Faeser, AB Komisyonu'na geçen yıl Almanya'nın yine Avrupa'daki ana hedef ülke olduğunu yazıyor. Faeser konu hakkında "2022'de AB'nin dış sınırlarında tespit edilen düzensiz göç sayısının 2016'dan bu yana en yüksek olması endişe verici." ifadelerini kullandı.

Artı49

HABERE YORUM KAT