Almanya sınır kontrollerinde kararlı: On yıl böyle olacak...

Almanya sınır kontrollerinde kararlı: On yıl böyle olacak...

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, sınır kontrollerini yüksek mülteci sayısı azalana kadar sürdürmek istiyor. Alman Polis Sendikası ise "Almanya sınırlarındaki sabit sınır kontrollerine en az on yıl daha ihtiyacımız olacak" dedi...

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avusturya, Polonya, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti ile sınır kontrollerini yüksek mülteci sayısı azalana kadar sürdürmek istiyor. Faeser, "O zamana kadar elimizde başka bir araç yoksa ve sayılar değişmezse kontrollere devam edeceğiz" dedi.

Faeser, sınır kontrollerinin "Schengen bölgesinin özgürlüğüne derin bir müdahale" olduğunu kabul ederken, "İşte bu noktaya geri dönmek istiyoruz. Ancak rakamlar bu kadar yüksek olduğu sürece bunu haklı çıkaramam" dedi.

SENDİKADAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Alman Polis Sendikası sınır kontrollerinin uzun vadede devam etmesi çağrısında bulundu. Sendika lideri Rainer Wendt, Berlin'de yaptığı açıklamada "Almanya sınırlarındaki sabit sınır kontrollerine en az on yıl daha ihtiyacımız olacak, aksi takdirde önceki kaos yeniden patlak verecek" dedi.

Avrupa'nın dış sınırlarında iltica prosedürleri için üzerinde anlaşmaya varılan yeni AB kuralları pratikte uygulanmadığı sürece, "Almanya'da sabit kontroller olmadan yapamayız" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT