Almanya Savunma Bakanından savaş alarmı... "5 yılımız var"

Almanya Savunma Bakanından savaş alarmı... "5 yılımız var"

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius 5 yıl içinde savaşa hazırlık yapılması gerektiğini dile getirdi.

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya'nın "beş ila sekiz yıl içinde" bir NATO ülkesine saldırmasının mümkün olabileceğini ifade etti.

Bundeswehr Genel Müfettişi Carsten Breuer, bu tehdit karşısında Bundeswehr'in beş yıl içinde "savaşa hazır" hale gelmesini gerekli görüyor. Breuer bunun bir savaş olacağı anlamı taşımadığını fakat gidişatın bunu mümkün kılabileceğini söyledi. Breuer, ayıca savaşa hazır olmanın Almanya'nın geçmesi gereken bir süreç olduğunu ve bunun sadece savunma kabiliyetini arttırmak ile değil Bundeswehr'de zihniyet değişikliği ile olabileceğini söyledi.

SADECE CAYDIRMA

Savunma Bakanı Pistorius'a göre savaşa hazırlık sadece bir çaydırma. Rakiplerinin saldırı riski kaşısında böyle bir önlem alarak olası kararların önüne geçmeyi hedefliyor.

Yapılan açıklamaya göre, Bundeswehr'in bazı olanaklarının hemen sağlanabilirken bazılarının sağlanması 3 ila 4 yıl sürebilir. Bu olanaklar hakkında ise "askeri sır" denilerek bilgi verilmedi.

Almanya NATO'nun yeni caydırıcılık ve savunma stratejisi için 35,000 askerini çok yüksek bir hazırlık durumunda tutmak istiyor. Savunma Bakanı Pistorius'a göre bu, 2025'ten itibaren tam teçhizatlı ve operasyonel bir ordu tümenini ve 2027'den itibaren bir başka tümeni ve 200'e kadar uçak ve gemi ile askeri destek kabiliyetini içeriyor.

ARTI49
Fotoğraf: Flickr - Arlington Ulusal Mezarlığı

HABERE YORUM KAT