Almanya savaşa hazırlanıyor: Sığınaklara acil ihtiyaç var

Almanya savaşa hazırlanıyor: Sığınaklara acil ihtiyaç var

Kentler ve Belediyeler Birliği, Almanya’nın askeri bir çatışma durumunda insanları korumak için daha fazla önlem alması gerektiğinin vurguladı. Belediyeler yeni sığınaklara ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

Alman silahlı kuvvetleri, özel bir fondan milyarlarca Euro alarak askeri çatışmalara karşı silahlanıyor. Ancak belediyeler sivil savunma alanında ciddi eksiklikler olduğunu belirtiyor. Bu eksikliklere karşı belediyeler bazı önlemler alınması gerektiğini açıkladı.

Bu önlemler arasında yeni sığınakların inşası da bulunuyor. Belediyeler Birliği İcra Kurulu Başkanı André Berghegger, “Bundeswehr’in savunma yeteneğini artırmak kadar, halkı savaşla ilgili tehlikelerden korumak da önemli” dedi.

SİVİL HALKIN KORUNMASI İÇİN

Berghegger, Silahlı Kuvvetler (Bundeswehr) için ayrılan 100 milyar Euroluk özel fonun yanı sıra federal hükümetten sivil halkın korunması için önümüzdeki on yıl boyunca her yıl en az bir milyar Euro daha talep etti. Ancak bu miktarın sadece bir başlangıç olduğunu ve fonların federal bütçeden sağlanması gerektiğini belirtti.

DAHA FAZLA SIĞINAK YAPILMALI

Berghegger, Almanya’da daha fazla sığınak yapılması çağrısında bulunarak, Soğuk Savaş döneminden kalma 2 bin kamusal sığınaktan sadece 600’ünün halen kullanılabilir durumda olduğunu ve bu sığınakların yaklaşık 500 bin kişiyi barındırabileceğini söyledi. Berlin’de dört adet kamusal sığınak bulunmasına rağmen, bunların hiçbiri şu anda faaliyette değil.

SIĞINAKLARA ACİL İHTİYAÇ VAR

Berghegger, “Hizmet dışı bırakılan sığınakların yeniden faaliyete geçirilmesine acil ihtiyaç var! Yeni, modern sığınakların inşası gerekiyor” dedi ve şehir merkezlerindeki yeraltı otoparkları ile yeraltı demiryolu şaftlarının da potansiyel sığınak olarak kullanılabileceğini ekledi.

YENİ UYARI ARAÇLARINA İHTİYAÇ VAR

Ayrıca Berghegger ilave sirenlerin kurulması gerektiğini belirterek, “Yalnızca cep telefonu uygulamalarına güvenmek yeterli değil. Artık sireni olmayan bir belediye olmamalı. Dijital ve analog araçların geniş bir karışımına ihtiyacımız var; buna uygulamalar, radyo ve televizyon, ekran panoları ve tabii ki sirenler de dahil” diye konuştu.

Almanya'nın savaş ve şehirlerdeki güvenlik yatırımlarının gelecek günlerde de devam edeceği düşünülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT