Almanya savaşa böyle sürükleniyor: Generallerin ses kayıtları ortaya çıktı

Almanya savaşa böyle sürükleniyor: Generallerin ses kayıtları ortaya çıktı

Alman Hava Kuvvetleri mensubu yüksek rütbeli subaylara ait olduğu iddia edilen ses kayıtları, gündeme bomba gibi düştü.

Rusya-Ukrayna savaşının ülkede yarattığı gerginlik tazeliğini korurken, Almanya'da skandal bir iddia gündeme bomba gibi oturdu. Başbakan Olaf Scholz'un, NATO'nun Ukrayna savaşına dahil olmadığını iddia ettiği gün, RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonjan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İddiaya göre, Alman generallerinin, savaşa dair yaptıkları görüşmelerin ses kayıtlarını içeren bir kaset var ve kayıtlar, Rusya merkezli çevrimiçi iletişim uygulaması Telegram'da bazı kanallarda dolaşmaya başladı bile...

GRUPLARDA YAYILDI

Dün saat 18:00 civarında Telegram gruplarında dolaşmaya başlayan kayıtların gerçek olduğu anlaşıldı. Kayıtlarda, Alman Hava Kuvvetleri generallerinin, Savunma Bakanlığı'na sunum yapmak üzere 40 dakika süren hazırlık toplantısının neredeyse tamamı yer alıyor.

Toplantı kayıtları, Ukrayna ordusu ile Batılı destekçileri arasındaki hem siyasi hem de askeri ve savunma sanayi başlıklarındaki yakın ilişkiyi ortaya koyuyor.

Kayıtlarda bazı siyasetçilerin, Taurus'un iki hafta içinde teslim edilmesini istiyorlarsa, Alman ordusunun konuşlandırılmasından başka bir yol olmadığından da söz ediliyor.

Ordu mensuplarının üzerlerindeki siyasi baskı nedeniyle, Almanya'yı zora düşürebilecek pozisyonlara girebilecekleri anlaşılıyor. Alman ordusunun Kerç Köprüsü'ne saldırı hazırlığında olduğu iddiaların da gerçeği yansıtmadığı anlaşılıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT