Almanya Radikal İslamcı vaizi 2 kere ülkeye sokmadı... Biletleri tükenmişti

Almanya Radikal İslamcı vaizi 2 kere ülkeye sokmadı... Biletleri tükenmişti

Almanya'da etkinlikler vermeyi planlayan Radikal İslamcı vaiz Mohamed Hoblos, 2 defa "ret" yedi. Almanya, Hoblos'u ülkeye sokmazken, Hoblos'un Berlin'de girişi 10 Euro olan etkinliğinde 800 biletin tamamının tüketildiği açıklandı!

Radikal İslamcı vaiz Mohamed Hoblos'un Hamburg ve Berlin'deki iki büyük etkinlikten kısa bir süre önce Almanya'ya girişi yetkililer tarafından engellendi.

rbb24 Recherche'nin aktardığı bilgiye göre, Avustralyalı önce İsviçre, ardından da Oslo üzerinden Schengen bölgesine girmeye çalıştı. Yetkililer tarafından iki kez geri çevrildi.

Alman güvenlik kaynakları, Hoblos'un uluslararası alanda tanınan bir vaiz olduğunu söyledi.

800 BİLET TÜKENMİŞTİ

Mohamed Hoblos'un, sosyal medyada vaazlarını birkaç yüz bin kişi takip ediyor. Bu hafta Hamburg ve Berlin'de vaazlar vermeyi planlıyordu. Vaazının başlığı, "Ümmetin Yeniden Canlandırılması" idi.

Berlin'deki etkinliğe giriş ücreti 10 Euro olan 800 biletin tamamı şimdiden tükenmişti. Etkinlik yeri başlangıçta bir sırdı ve ancak bugün duyuruldu. Yetkililer Hoblos'un "Selefi yelpazeden" ziyaretçileri çekeceğini düşündüler.

Berlin Senatosu'nun iç yönetimine göre, Hoblos'un geçmişte genellikle çok duygusal konuşmaları zaman zaman "Radikal İslamcı içerik" taşımıştı. Ancak Hoblos'un şu anda şiddeti savunan veya şiddet çağrısı yapan herhangi bir açıklama yaptığı bilinmiyor.

ARTI49

FOTOĞRAF: Youtube

HABERE YORUM KAT
3 Yorum