"Almanya Putin'in savaşını finanse ediyor"

"Almanya Putin'in savaşını finanse ediyor"

Göstericiler, birçok Alman şirketinin hala Rusya ile ticaret yaptığı ve dolayısıyla Ukrayna'daki savaşı finanse ettiği gerçeğini eleştiriyor.

Polonyalı ve Ukraynalı aktivistler, Olaf Scholz'a bir mektup teslim etmek için Salı günü Varşova'dan Berlin'e gittiler. Ayrıca bavullarında Mariupol'den ölen altı yaşındaki bir kızın ayakkabıları da vardı.

"Bu ayakkabıları Olaf Scholz'a teslim etmek istiyoruz. Tatjana bu ayakkabıları bir daha asla giyemeyecek” dediler. Onlara göre Almanya, hala Rusya'ya ihracat yaparak Putin'in savaşını finanse ediyor.

Ukraynalılar için küçük ayakkabılar bu ticaretin simgesidir. “Ayakkabılar neredeyse yeni gibi. Almanya ayakkabıları Rusya'ya satabilir” ifadeleri kullanıldı. Eylemciler, ayakkabılara ek olarak, bir Başbakanlık çalışanına da bir mektup verdi.

 " Rusya'ya ve müttefiki Belarus'a mal akışını durdurun!" yazılı mektup, düzinelerce kuruluş tarafından imzalandı.

Polonya, AB Komisyonu ile Rusya ile AB ticaretini durdurma lehinde konuşurken, Almanya, diğerlerinin yanı sıra ticaret ilişkisine bağlı kalıyor. Bazı mallar Polonya üzerinden Rusya'ya taşınmaya devam edecek. Protestocular da Salı günü tam bir ambargo çağrısında bulundular.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT