Almanya nefret suçlarına karşı harekete geçti

Almanya nefret suçlarına karşı harekete geçti

Politikacılara karşı çevrimiçi nefrete karşı mücadelede, polisler salı günü ülke çapında çok sayıda şüpheliyle görüştü ve evleri ve apartmanları aradı.

Wiesbaden'deki Federal Kriminal Polis Dairesi (BKA) ve Frankfurt Cumhuriyet Savcılığı'nın ortaklaşa yaptığı açıklamaya göre, eylem 13 federal eyalette 100'den fazla şüpheliye yöneltildi.

Hessen'de 30 polis memuru, nefret içerikli yazı yazanlara karşı harekete geçti.

Eylem gününün arka planında geçen sonbaharda yapılan federal seçimlerle bağlantılı olarak sosyal medya platformlarındaki yayınlar yer alıyor. Yapılan açıklamada "600'den fazla ifade analiz edildi ve suç içeriği açısından kontrol edildi. Nefret mesajları gönderen herkes, sonrasında polisin kapıda olmasını beklemelidir” ifadelerine yer verildi.

BKA ve Başsavcılık'a göre, suçlar arasında Federal Meclis'te temsil edilen tüm partilerden tanınmış politikacılara karşı hakaret yer alıyor.

Baden-Württemberg, Bavyera, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hesse, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz, Saarland, Saksonya ve Thüringen'de arama ve sorgulamalar yapıldı. Hessen Eyaleti Polis Ofisi'ne göre, operasyonlar Frankfurt ve Gießen'in yanı sıra Bergstrasse, Darmstadt-Dieburg, Groß-Gerau, Kassel ve Offenbach semtlerinin yanı sıra Rheingau-Taunus bölgesi, Werra'da gerçekleşti. -Meißner bölgesi ve Wetterau bölgesinde. Bu nedenle on iki sanık 26 ila 63 yaşları arasında.

Artı49
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT