Almanya müttefik ülkenin insansız hava aracına ateş açtı

Almanya müttefik ülkenin insansız hava aracına ateş açtı

Alman savaş gemisinin Pazartesi günü Kızıldeniz'de operasyon alanında bir insansız hava aracı gördüğü ve daha sonra ateş açtığı belirtildi. Söz konusu Drone'un, müttefik bir ülkeye ait çıktığı ifade edildi.

Alman Silahlı Kuvvetleri Bundeswehr firkateyni "Hessen", Kızıldeniz'de görev yaptığı sırada bilmeden müttefik bir ülkeye ait bir insansız hava aracına ateş açtı.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Michael Stempfle yaptığı açıklamada, Alman savaş gemisinin Pazartesi günü operasyon alanında bir insansız hava aracı gördüğünü, ancak bunun başlangıçta müttefik ülkelerden herhangi birine ait olmadığının tespit edildiğini bildirdi. "Hessen" daha sonra insansız hava aracını düşürmeye çalıştı, ancak başarısız oldu. Yapılan açıklamada, "Olay, daha sonra ortaya çıktığı üzere, düşmanca bir drone olmadığı ölçüde çözüldü" denildi.

NASIL DÜŞÜRÜLDÜĞÜ ARAŞTIRILIYOR

Stempfle insansız hava aracının daha sonra hangi ülkeye tahsis edildiğini söylemedi. Ancak, ateşlemeden önce tüm müttefik ülkelere bir sorgulama yapıldığını ve hiçbir ülkenin operasyon bölgesinde kendi insansız hava aracını bildirmediğini açıkça vurguladı. Ancak daha sonra bunun bildirilmemiş bir insansız hava aracı olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan, Kızıldeniz'deki operasyonla hiçbir ilgisi olmayan ABD savaş uçaklarının bölgede dolaştığı biliniyor.

Drone'un nerede ve nasıl düşürüldüğü şimdi araştırılıyor. İddialara göre, söz konusu insansız hava aracı, genellikle Reaper olarak adlandırılan bir ABD MQ-9 insansız hava aracıydı. Mevcut bilgilere göre, hava sahasında Dost-Düşman Tanıma (IFF) transponderi açık olmadan ve diğer ülkelerin savaş gemilerindeki operasyon merkezlerinin bilgisi dışında hareket ediyordu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT