Almanya Maliye Bakanı Lindner ve Polonyalı mevkidaşı Rzeczkowska arasında kritik görüşme

Almanya Maliye Bakanı Lindner ve Polonyalı mevkidaşı Rzeczkowska arasında kritik görüşme

Polonya Maliye Bakanı Magdalena Rzeczkowska, enerji güvenliğinin son dönemde öne çıkan konulardan biri olduğunu belirtti.

Alman mevkidaşı Christian Lindner ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Rzeczkowska, enerji kriziyle mücadele yollarını ve savaş sonrası yeniden yapılanması da dahil olmak üzere Ukrayna'ya yardımla ilgili konuları görüştüklerini aktardı.

Rzeczkowska ve Lindner, mevcut jeopolitik durumda, ikili ekonomik ilişkilerin önemli olduğunu vurguladı.

Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle savunma ve güvenlik harcamalarının gündeme geldiğine değinen Rzeczkowska, enerji güvenliğinin de son dönemde öne çıkan konulardan biri olduğunu ifade etti.

Rzeczkowska, Avrupa'da yaşanan enerji krizine de dikkati çekerek, "Fiyat düzenlemesi de önemli konulardan biri. Polonya hükümeti olarak enerji fiyatlarındaki artışı daha da sınırlandırmak için yasa paketlerini genişletmeye çalışıyoruz. Bu konudaki iyi uygulamaları paylaşmaya ve Maliye ve Ekonomi Bakanlarının bu zor zamanlarda vatandaşlarımızı desteklemek için yenilikçi mekanizmalar ve araçlar kullanmak da dahil olmak üzere atabilecekleri diğer olası eylemleri tartışmaya açığız." değerlendirmesinde bulundu.

Polonyalı Bakan, devam eden savaşla bağlantılı olarak, insani, güvenlik ve ekonomik zorlukların üstesinden gelmek için ortak eylemlerde bulunma isteklerini dile getirdi.

Fotoğraf: Kyle Glenn - Unsplash

HABERE YORUM KAT