Almanya kıskanmakta haklı! 'Göster amcalara telefonunu!..'

Almanya kıskanmakta haklı! 'Göster amcalara telefonunu!..'

Televizyonlarda, Youtube kanallarında yapılan röportajlarda, 2022 yılı boyunca kulağımızda kalan çınlama, "Almanya bizi kıskanıyor" oldu.

Nasıl kıskanmasınlar! İlk kıskananlar devleti yönetenler. Hiçbir Alman, kendini ,yöneticisinin bir tüyü yada organı olarak  tarif etmez. Hangi Alman yönetici,  yüz binler tarafından,  böyle bir bağlılık istemez. Ama olmuyor  başaramıyorlar işte! 

Diğer kıskananlar işletme sahipleri, sermayedarlar.  Alman maliyesi zenginliğe engel olmadığı gibi asla hızlı bir zenginliğe de izin vermez. Normalin üzerindeki bir kazancı tespit ettiği an ona göre normalin üzerinde vergi ile karşılaşırsınız. Bazı vergi muafiyetleri için yıllarca beklemeniz gerekir. Öyle kolay kolay konkordante ilan edemezsiniz. Etmek istediğiniz araştırılır ve doğruluğunda gerekli yüksek desteği de görürsünüz.  Sermayedarlar için okul ve hastaneler kazanç kapısı olmaktan uzaktır. 

Almanya bizi neden 2022'de kıskanmaya başladı. Neden rahatlıkla ev ve araba alınabilen 1 TL'nin 1 Euro olduğu dönemlerde bizi kıskanmadı. Peki 1 TL'nin 20 Euro ettiği bir dönemi yaşadığımızda biz Almanya'yı kıskanacak mıyız? 


Göster telefonunu! 

Belli yaş üstü ablalarımız amcalarımız, ülkenin iyi yönetilmediğini düşüncesini savunan gençlerimize bir çift lafı var "Göster Telefonunu". Son model telefonunu gösteren gencin tüm düşünceleri bir anda yerle bir olmuş olur. Konu anlamından sapıverir. Genç arkadaşımız borçlanarak bir telefon alıyor, aylarca borcunu ödemek için bir işte çalışıp duruyor. Kendi hayatından belli bir saati telefon üreticisi firmaya satıyor. Bu ülkenin geçmişini bilen amcam ise ülkede her şeyin güzel olduğunu gencin borçlanarak aldığı telefon ile kanıtlıyor. Belki de bu kalıtımsaldır! Sünnet olan çocuğa adam olduğunu kanıtlamak için "Göster amcalara pipini" denirdi. Ama o halen çocuktu. Güya adam olduğunu kanıtlayan çocuk genç olup borçlanarak telefon aldığında ise , kişisel ve ülkesel zenginliği kanıtlamak için "Göster amcalara telefonunu" denmeye başlandı

Hal böyleyken bir diğer kıskanlar ise yaşlı Alman kesimi! Hiç bir röportajda ülkeyi eleştiren gençlerin yanına giderek "Telefonunu göstermesini" isteyemezler. Çünkü bu cümle ne gence ne videoyu izleyenlere bir anlam ifade etmez. İşin aslı böyle söyleyeceğini düşündüğümüz yaşlı Alman bile kendi söylediklerine inanmaz.  Acaba "Göster amcalara telefonunu" diyenler kendi söylediklerine gerçekten inanıyor mu? 

2023'te Almanya'yı kıskanmak ümidiyle!

HABERE YORUM KAT