Almanya kesenin ağzını açtı: 175 Euro'luk yeni yardım geliyor

Almanya kesenin ağzını açtı: 175 Euro'luk yeni yardım geliyor

Almanya’da yakıt ücretlerinin yükselmesinin ardından hükûmet, yakıt yardımı yapılacağını açıkladı.

Almanya’da yüksek yakıt ücretleri nedeniyle hükûmet, yakıt yardımı yapılacağını açıkladı. Kira yardımı (Wohngeld) alan tüm vatandaşların en az 135 Euro’luk yakıt yardımı alabileceği aktarıldı. Buna göre tek kişilik bir haneye 135 Euro, iki kişilik bir haneye ise 175 Euro’luk yardım yapılacağı belirtildi. Üç ve fazlası için ise kişi başı 35 Euro yardım öngörüldüğü ifade edildi.

2021 İLE MART 2022 ARASINDA EN AZ BİR AY KİRA YARDIMI ALINMASI GEREK
Yapılan yardımla birlikte yaklaşık 710 bin hanenin bu yardımdan faydalanacağı bertildi. Bu yardımdan faydalabilmek için Ekim 2021 ile Mart 2022 arasında en az bir ay kira yardımı alınması gerektiğinin altı çizildi. Söz konusu yardım için hükumetin kasasından yaklaşık 130 milyon Euro’nun çıkacağı aktarıldı.

YAZ AYLARINDA ÖDENECEK
Almanya İmar Bakanı Klara Geywitz de konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, söz konusu yardımın yaz aylarında ödeneceği bilgisini verdi. Bunun, yakıt faturasından önce vatandaşlara ulaştırılacağının altını çizdi.  Yakıt faturalarında ek ödemeler artacağı gibi bundan sonra yapılacak aylık ödemeler de yükselecek. Yakıt yardımıyla birlikte, bu ödemelerin bir nebze olsun hafifletilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT