Almanya güvenlik gerekçesiyle kapattığını duyurmuştu... Bakan Soylu'dan ilk açıklama geldi

Almanya güvenlik gerekçesiyle kapattığını duyurmuştu... Bakan Soylu'dan ilk açıklama geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üç ülkenin İstanbul’daki konsolosluklarını ‘güvenlik’ gerekçesiyle geçici olarak kapatmasını ‘psikolojik harp’ olarak yorumladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. 

Bakan Soylu, buradaki konuşmasında "Terör saldırısı uyarıları ve konsolosluk kapatma kararlarına" yönelik açıklamalarda bulunarak başladı.

Hollanda, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluklarını geçici olarak kapatma kararına İçişleri Bakanı Soylu'dan tepki geldi.

Soylu'' Büyükelçilerin, altını çizerek söylüyorum, Türkiye'ye karşı yapmış oldukları deklarasyonda hangi büyükelçi altına bu.. altına imzalanmasını salık vermişse Türkiye'de yaklaşık 3 4 gündür bir DEAŞ hadisesi üzerinden büyükelçiliklerin ve aynı zamanda biraz daha genişleterek bazı ibadet alanlarının tehlike altında olduğunu ortaya koyarak bir istihbari notla, diğer büyükelçiliklere de biz kapatıyoruz siz de kapatın telkinin de bulunarak 60 milyon turist hedefi koyduğumuz bir günde 51,5 milyon turistin geldiğini açıkladığımız günde Türkiye'de yeni bir psikolojik harp  başlatmanın eşiğinde olmuşlardır'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT