‘Almanya gezisi’ için HDP’li üyelere de teklif gitmiş

‘Almanya gezisi’ için HDP’li üyelere de teklif gitmiş

Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nde başlayan ardından diğer şehirlerde de ortaya çıkan iltica tartışmasının yeni detayları ortaya çıktı. Van’ın Tuşba ilçesinde HDP’li meclis üyelerine de yurtdışı için teklif geldiği iddia edildi.

TELE1'den FIRAT YEŞİLÇINAR'ın haberine göre; Malatya’dan resmi geziyle Almanya’ya giden 43 kişinin ortada olmamasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında dün 4 bürokrat görevden alındı. İlticayı gündeme getiren CHP’li Veli Ağbaba, bürokratların değil çok sayıda sorumlu kişinin olduğunu söylemişti.

Türkiye’nin gündemine giren tartışmada yeni detaylar ortaya çıktı. Tuşba Belediyesi HDP’li Meclis Üyesi Ayşe Minas, HDP’den de 3 isme teklif geldiğini açıkladı.

Van’da bir dernek üzerinden insanların yurtdışına gönderilmesi için toplantılar yapıldığını söyleyen Minas, ‘’Bizim gruba da teklif geldi. 1 ya da 3 kişinin dahil olmasını istediler. Biz de bu geziye katılmayı ilkesel olarak kabl etmediğimiz için kabul etmedik’’ dedi.

Yurtdışına gönderilmesi planlanan kişi sayısının 55 olduğunu söyleyen Minas şu ifadeleri kullandı: ‘’Belli bir sayının gideceğini duymuştuk. Almanya’da Baskiller Derneği üzerinden bu yapılıyor. Meclis’e bir öneri geldi. AKP Kadın Kolları Başkanı ve Melis üyesi Havva Duran’ın da katıldığı oturumda bu kabul edildi. Dün durumu HDP Meclis Sözcüleri olarak yazıişleri müdürüne sorduk. Müdür bize kimsenin gitmediğini söyledi. Kimin bu öneriyi meclise getirdiğini sorduğumuzda ise yanıt vermedi. Gelecek ay toplantımız var orada bir daha gündeme getireceğiz.’’

HABERE YORUM KAT