Almanya gelecekteki acil durumlara hazırlanıyor: 19 noktada ulusal sağlık rezervleri

Almanya gelecekteki acil durumlara hazırlanıyor: 19 noktada ulusal sağlık rezervleri

Pandemi başladığından bu yana Almanya’da pek çok muayenehanede, klinikte ve huzurevinde koruyucu ekipman yetersizliği konuşuluyordu. Alman hükümeti acil durumlar için 19 noktada ulusal sağlık rezervi kurmaya hazırlanıyor.

Federal hükümet Almanya’nın 19 noktasında koruyucu maskeler gibi önemli malzemeleri içeren ulusal bir sağlık rezervi kurmayı planlıyor. Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn gelecekteki acil durumlara hazırlıklı olmak gerektiğine işaret ederek “Bu salgın bize daha fazla önlem almamız gerektiğini öğretiyor” dedi. 

Rezervin 2021 sonuna kadar maskelerle ve yerli üretimden malzemelerle doldurulması hedefleniyor. Bakan Spahn rezervin esas olarak koruyucu ekipman, koruyucu maskeler, vantilatörler ve ilaçlardan oluşacağını bildirdi ve “Acil bir durumda özellikle hastanelerde, bakım tesislerinde ve tıbbi uygulamalarda çalışanlara destek oluyoruz. Malzeme eksikliği nedeniyle iyi bir sağlık hizmeti başarısız olmamalıdır” dedi. 

Rezervin oluşturulması için federal bütçeden bir milyar avro ayrılması da isteniyor.

Öte yandan Alman Basın Ajansı DPA’ya göre, hükümet lojistik şirketleri aracılığıyla ilk aşamada şu 16 noktada sağlık rezervlerinin kurmayı planlıyor: Apfelstädt, Augsburg, Bergkamen, Biblis, Crailsheim, Dortmund, Emmerich, Euskirchen, Halle, Hamburg, Ibbenbüren, Kabelsketal, Krefeld, Langenhagen, Neuss, Unna. 

Buna ek olarak, Neustadt, Muggensturm ve Krefeld’de federal hükümet tarafından kiralanan el dezenfektanları için depolama alanları bulunuyor. 

Teklife göre, sağlık sektörüne ve federal hükümete tedarik sağlamanın yanı sıra, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve diğer ülkeler için insani yardım ve ekipmanların sağlanmasının da mümkün olması gerekiyor. Bundan bağımsız olarak, federal hükümet, yaşlılar ve hastalar  başta olmak üzere risk gruplarında bulunanlara bu kış için kişi başına 15 uygun fiyatlı FFP2 maskesi sunulacağını bu grupta bulunanların sayısının ise  27 milyon kişi olduğunu bildirdi.  

Diğer taraftan Birlik’90/Yeşiller partisinin sağlık politikaları uzmanı  Janosch Dahmen, tıbbi malzeme kıtlığına karşı mücadelede daha kapsamlı bir strateji çağrısında bulundu. Dahmen, “Almanya kendisini birkaç fabrikaya bağımlı hale getiremez. Bir tedarikçinin başarısızlığının diğer şirketler tarafından kolayca telafi edilebilmesi gerekir. İhtiyaç duyulan şey, kalıcı yerli üretim ve çok sayıda yabancı şirketin tedarik yollarının birleşimidir” dedi.

+49 – BERLİN

FOTO: dpa

HABERE YORUM KAT