Almanya Fırsat Kartı başvurusu nedir?

Almanya Fırsat Kartı başvurusu nedir?

Almanya fırsat kart şartları nelerdir? Almanya fırsat kart başvurusu ne zaman yapılır? Almanya fırsat kart başvurusu nasıl yapılır? Almanya fırsat kart başvurusu nereden yapılır? Almanya fırsat kart başvuru tarihleri

Almanya gerekli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni bir yasa ile ' Fırsat Kart'ını devreye sokuyor. 

Almanya Fırsat Kart şartları nelerdir?

Almanya Fırsat Kartı başvurusu yapmak isteyenler için 4 şart mevcut. Bunlardan en az 3 tanesini karşılıyor olmanız ise başvuranız için yeterli. ,

* B1 seviyesinde Almanca bilgisi yada daha önce Almanya'da yaşamış olmak
* 4 yıllık veya 2 yıllık bir üniversite mezunu olmak  
* 35 yaşın altında olmak 
* Üç yıllık iş deneyimine sahip olmak 

Ayrıca Almanya'da bir süre yaşam masraflarını karşılayabileceklerini kanıtlamak için bloke hesap açmalı ve bunu Alman Konsolosluğuna sunmalılar.  Bloke hesaba 11.000 Euro yatırmalısınız. Alman Devleti rakamı 12'ye böler ve her ay belirlediğiniz günlerde size geri ödemesini yapar. 

35 yaş üstü veya Almanca bilmeyenlerde başvuru yapabilecekler. Fakat 35 yaş altı ve Almanca bilenlere oranla şansları daha az olacak. 

 Almanya Fırsat Kart başvurusu nasıl yapılır?

Almanya Fırsat Kart başvurusu için Alman İç İşleri Bakanlığı online bir randevu sayfası oluşturacak. Bakanlık ilgili sayfası yayınladığında yine bu haberden duyurusunu yapıyor olacağız. 

Almanya Fırsat Kart başvurusu nereden yapılır?

Almanya Fırsat Kart başvurusu online olarak yapıldıktan sonra onaylanması halinde Türkiye'deki Alman konsolosluğu üzerinden işlemler devam edecektir.

Almanya Fırsat Kart Başvuru Tarihleri

Almanya Fırsat Kart başvurusu için henüz bir tarih aralığı belirlenmedi. Fakat Almanya tarafından her ülke için yıllık bir kota olacağı duyuruldu. 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum