Almanya emeklilik yaşını yükseltmeyi planlıyor

Almanya emeklilik yaşını yükseltmeyi planlıyor

Maliye Bakanı Christian Lindner, emeklilik yaşının yükseltilmesini ve daha uzun süre çalışmanın teşvik edilmesini istiyor. Ancak bazı partiler bunun sorunu çözmeyeceğini vurguluyor.

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, emeklilik yaşının yükseltilmesi ve yaşlılıkta gönüllü olarak daha uzun süre çalışmanın teşvik edilmesi gerektiğini savunuyor. Lindner, bireylerin daha geç emekli olmalarını ve çalışma hayatlarını uzatmalarını teşvik etmek için mali teşviklerin artırılmasını öneriyor.

TEMEL SORUNLARA ÇÖZÜM GETİRMİYOR

Rheinische Post’a konuşan Lindner, Mart ayı başında Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil ile birlikte iki bölümden oluşan bir yasa paketi sunduğunu belirtti.

Bu paket, “Asgari emeklilik seviyesi” adı altında emekli maaşı artışlarının ücret artışlarından daha düşük olmamasını garanti altına almayı ve “kuşak sermayesi” yoluyla hisse senetlerine yatırım yaparak ek finansman sağlamayı hedefliyor. Ancak FDP bu reform paketinin yetersiz olduğunu ve temel sorunlara çözüm getirmediğini savunuyor.

Hükümetin, asgari emeklilik seviyesinin önümüzdeki on yıl içinde emeklilik sigortası için yıllık 30 ila 40 milyar Euroluk ek harcamaya yol açacağını tahmin ettiği belirtiliyor.

Planlanan "kuşak sermayesi"nin bu maliyetin yaklaşık dörtte birini karşılayabileceği öngörülüyor. Koalisyon, yaşlı çalışanların sosyal güvenlik primlerinden muaf tutulması gibi mali teşviklerle yaşlılıkta daha uzun süre çalışmayı teşvik etmeyi planlıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum