Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul'da

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul'da

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in uçağı Türkiye'ye indi. Steinmeier, İstanbul, Gaziantep ve Ankara'yı kapsayan bir programla Türkiye'yi ziyaret edecek.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyaretinin ilk ayağı olarak İstanbul'a ulaştı. Steinmeier'in heyetini taşıyan uçak, 11.58'de İstanbul Havalimanı'na indi. Almanya Cumhurbaşkanı'nı havalimanında İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı.

Bu ziyaret, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı anısına gerçekleştiriliyor. Steinmeier, İstanbul, Gaziantep ve Ankara'yı kapsayan bir programla Türkiye'yi ziyaret edecek.

Almanya Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'da, binlerce Türk işçinin Almanya'ya trenle göç ettiği Sirkeci Tren İstasyonu'nu ziyaret edeceği, Türk-Alman göç tarihine dair deneyimleri olan kişilerle buluşacağı, tekne gezisi sırasında Alman şirketlerinin temsilcileriyle ekonomik ilişkileri değerlendireceği belirtildi.

Ayrıca Steinmeier, iş dünyası, bilim, sanat, edebiyat, spor ve sivil toplum temsilcileriyle bir dizi toplantı gerçekleştirecek.

İMAMOĞLU STEINMEIER İLE KARŞILAŞTI

Frank-Walter Steinmeier İstanbul'a gelmesinin ardından Ekrem İmamoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

İmamoğlu görüşmesini şu sözler ile sosyal medyada aktardı: Almanya Federal Cumhurbaşkanı Dr. Frank-Walter Steinmeier'i Almanya'ya iş gücü göçünün başladığı nokta olan Sirkeci Tren Garı’nda karşıladık. Yaptığımız karşılıklı görüşme sonrasında Demiryolu Müzesi’ndeki göç ile ilgili sergiyi İlber Ortaylı’nın anlatımıyla gezdik.

DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR

Ziyaretin ikinci gününde Gaziantep'te, Almanya'nın desteklediği bir okulun ve depremzedeler için yapılan sığınma evinin ziyaret edilmesi planlanıyor. Ayrıca Steinmeier'in burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılması bekleniyor.

Steinmeier'in 24 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelmesi ve Ankara Üniversitesi'ni ziyaret etmesi planlanıyor. Ayrıca, Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret ederek mozolesine çelenk bırakması öngörülüyor.

ARTI49
Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT