Almanya CHP Berlin temsilcisi Kenan Kolat 'Geliyor Gelmekte Olan' diyerek açıkladı

Almanya CHP Berlin temsilcisi Kenan Kolat 'Geliyor Gelmekte Olan' diyerek açıkladı

Almanya'da CHP Berlin temsilcisi olarak görev alan Kenan Kolat 'Geliyor Gelmekte Olan' diyerek adaylığını resmen duyurdu

Almanya Türk Toplumu'nun kuruluşunda görev alıp başkanlık görevini de uzun bir süre sürdüren Kenan Kolat aynı zaman da CHP Berlin Tecillisi.

Kenan Kolat bugün yaptığı bir açıklama ile CHP'den milletvekili adayı olduğunu duyurdu. 'Geliyor Gelmekte Olan' etiketi ile paylaştığı açıklamada "CHP Milletvekili aday adaylığı için bugün başvurumu yaptım. Artık iktidar zamanı. Hep birlikte bu düzeni değiştireceğiz." dedi. 

opera-snapshot-2023-03-17-155424-twitter-com.jpg

Kenan Kolat Kimdir?

1959 yılında İstanbul’da doğan şu anda Almanya’da hayatına devam eden Kenan Kolat, aktivist ve siyasetçidir. Ortaokul ve liseyi Özel St. Georg Avusturya Lisesi’nde okuyan Kolat, lisans eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi’nin gemi inşaatı mühendisliği bölümünde başlamıştır. 1980 yılında Almanya’ya gelerek diplomasını buradan almıştır.

Almanya'da Türk toplumunun haklarını savunmak için uzun yıllardır çalışan Kolat, birçok sivil toplum örgütünün kuruluşuna destek olmuştur. İlk olarak Türkspor’un yönetim kurulunda görev almıştır. Kolat, daha sonra Berlin Türk Bilim ve Teknoloji Merkezi adlı öğrenci derneğinde başkanlığa başlamıştır. Buradaki görevini iki dönem sürdüren Kolat, Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu’nun kuruluşunda yer almıştır. Kurumun açılışından bir yıl sonra ise genel sekreterlik yapmaya başlamıştır. Almanya Türk Toplumu (Türkisch-Deutsche Gemeinde zu Berlin e.V.) isimli sivil toplum kuruluşunun 16 yıl yönetim kurulunda yer alan Kolat, bunun 10 yılı başkanlık görevini üstlenmiştir. Ayrıca Berlin Göç Konseyi’nin kurucuları arasında yer almaktadır. Bununla birlikte şimdiye kadar Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) mahalle, ilçe ve eyalet yönetim kurulu üyeliklerinde de bulunmuştur. Kısa dönem ise parti meclisi üyeliği yapmıştır.

Kenan Kolat, son üç dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Berlin Başkanı’dır. Genel seçimlerde milletvekili adaylığını koyan Kolat’ın şu anda üstlendiği görevlerden biri de Almanya Kültürlerarası Sosyal Hayır Kurumu’nun eş başkanlığıdır. Kolat’ın ayrıca Almanya’da Kolat Politika ve Strateji Danışmanlığı isimli bir şirketi vardır.

HABERE YORUM KAT
4 Yorum