Almanya "çalışmak istemeyenin" yardım paralarını kesmeye hazırlanıyor

Almanya "çalışmak istemeyenin" yardım paralarını kesmeye hazırlanıyor

Almanya'da sıkı önlemler geliyor: Çalışma Bakanı Hubertus Heil'in hazırladığı taslağa göre, işe gitmek istemeyenlerin vatandaşlık gelirleri iki ay süreyle tamamen iptal edilecek. İşi tamamen reddedenlere karşı ise yaptırımlar sıklaştırılacak...

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, çalışmayı ısrarla reddetmeleri halinde vatandaşlık yardımı alanlardan desteği en azından geçici olarak çekmek istiyor.

Reuters haber ajansının ulaştığı, 2024 İkinci Bütçe Finansman Yasası olarak adlandırılan tasarıya göre, bu durum söz konusu. Şu anda bakanlıklar tarafından koordine edilmekte olan taslağa göre, yardım iki ay süreyle tamamen iptal edilecek.

"HERKES DAHA SERT SONUÇLAR BEKLEMELİDİR"

"İşbirliği yapmayan ve tüm teklifleri reddeden herkes daha sert sonuçlar beklemelidir. Bu nedenle toptan reddedenlere karşı yaptırımları sıkılaştıracağız" diyen Heil, Bild gazetesine gerekçe olarak, "Küçük bir azınlığın tüm sistemi itibarsızlaştırması kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

İleri eğitim için planlanan vatandaş ödeneği ikramiyesi de kaldırılacak. Ancak, ileri eğitim ödenekleri ve ileri eğitim primleri gibi mali teşvikler korunacak. Değişiklikler, trafik ışığı koalisyonundaki bütçe müzakerelerinin bir sonucudur.

Temel gelir desteği alan yaklaşık 5.5 milyon yetişkin ve çocuk için Vatandaşlık Geliri 2024 yılında aylık 61 Euro'ya kadar artacak ve bu %12'lik bir oranla şimdiye kadarki en büyük artış olacak. Ancak 2025 yılında artışın çok düşük olması bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum